x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorii italieni cer 18 ani de detenţie pentru doi români acuzaţi de agresarea unor olandezi

Procurorii italieni cer 18 ani de detenţie pentru doi români acuzaţi de agresarea unor olandezi

23 Apr 2009   •   00:00

Procurorii italieni cer pedepse de 18 ani de închisoare pentru doi români acuzaţi de agresarea unor turişti olandezi, în august 2008, pe un teren viran din Roma, relatează pagina online a agenţiei APcom.



Cei doi români - Andrei Vasile (20 de ani) şi Paul Petre (32 de ani) - sunt acuzaţi de tentativă de crimă, agresiune sexuală în grup, tâlhărie şi sechestrare de persoane. Procurorul Carlo Luberti a cerut condamnarea lor la 18 ani de închisoare.

Cei doi ciobani români au fost arestaţi după agresarea a doi turişti olandezi, pe 22 august 2008, în zona Portuense din Roma.

Gianluca Filice şi Monica Di Maio, avocaţii celor doi români, au solicitat clemenţă din partea instanţei, prezentând cererea ispăşirii în România a eventualelor pedepse privative de libertate.

Cei doi olandezi, Paul V.M. (54 de ani) şi soţia lui Wilma Maria (52 de ani), efectuau un tur al Italiei. Turiştii au cerut informaţii despre zona în care puteau amplasa cortul pe timpul nopţii. Petre şi Vasile i-au îndrumat spre o clădire părăsită de la periferia Romei, unde cei doi olandezi au fost sechestraţi, agresaţi, iar femeia a fost violată.

În final, românii au dispărut cu 1.500 de euro furaţi de la cei doi olandezi. Potrivit site-ului Unione Sarda, sentinţa este aşteptată pe 7 mai.
Mediafax

×
Subiecte în articol: diaspora