x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Profesori de romănă, "la export", in Italia

Profesori de romănă, "la export", in Italia

de Marina Constantinoiu    |    23 Aug 2007   •   00:00

Miniştrii Educaţiei din Romănia şi Italia vor semna o Declaraţie de intenţie privind predarea limbii, culturii şi civilizaţiei romăneşti in şcolile italiene.

Miniştrii Educaţiei din Romănia şi Italia vor semna o Declaraţie de intenţie privind predarea limbii, culturii şi civilizaţiei romăneşti in şcolile italiene, in urmă cu o lună un document similar vizănd comunităţile şcolare din Spania.

Potrivit unui comunicat de presă al Minsiterului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, ministrul Cristian Adomniţei efectuează, in perioada 22-24 august, o vizită de lucru in Austria şi Italia, relatează Mediafax.


ACORDURI. La Viena, Cristian Adomniţei va semna, impreună cu Ministrul Educaţiei şi Culturii,Claudia Schmied, şi cu Ministrul Ştiinţei şi Cercetării, Johannes Hahn, Declaraţia de Intenţie privind consolidarea şi dezvoltarea cooperării in domeniul educaţiei, Sud-Estul Europei. Ulterior, ministrul Cristian Adomniţei va semna un Memorandum de inţelegere in domeniul cercetării intre Romănia, Austria şi Bulgaria.


In data de 25 august, Ministrul Educaţiei va semna la Rimini, in Italia, o Declaraţie de intenţie cu Ministrul italian al Instrucţiei Publice din Italia, Giuseppe Fioroni, in vederea implementării proiectului MECT privind predarea limbii, culturii şi civilizaţiei romăneşti in şcolile din Italia. In aceeaşi zi, Cristian Adomniţei va susţine o alocuţiune in cadrul seminarului "Meeting for Friendship Among the People", a precizat sursa citată.

×
Subiecte în articol: diaspora italia