x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin ar putea obţine 82% din voturi, arată un centru de sondaj loial Kremlinului

Putin ar putea obţine 82% din voturi, arată un centru de sondaj loial Kremlinului

de Redacția Jurnalul    |    11 Mar 2024   •   20:12
Putin ar putea obţine 82% din voturi, arată un centru de sondaj loial Kremlinului
Sursa foto: Hepta

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea obţine 82% din voturi la alegeri, scrie luni un centru de sondare a opiniei publice loial Kremlinului, citat de agenţia germană de presă DPA.

Ruşii urmează să se prezinte la urne pentru alegeri prezidenţiale care se vor încheia duminică, Putin candidând pentru încă un mandat de şase ani.

Alegerea sa este văzută ca sigură, în absenţa unui contracandidat serios, dar autorităţile fac tot posibilul să prezinte sondajul ca fiind convingător.

Trei candidaţi rivali, care fie îl susţin deschis pe Putin, fie urmează linia Kremlinului, sunt văzuţi ca fără şanse, cu între 5% şi 6% din intenţiile de vot fiecare, conform sondajului efectuat în rândul alegătorilor eligibili de către Centrul pentru analiza opiniei publice (VCIOM) din Rusia.

Comisia Electorală Centrală nu a autorizat niciun candidat de opoziţie să se prezinte la alegerile care sunt programate de vineri până duminică.

Sondajele de opinie din Rusia sunt un instrument-cheie pentru guvern de a evalua eficacitatea propagandei Kremlinului, de exemplu în media de stat, notează DPA.
 

×
Subiecte în articol: putin voturi sondaj