x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Răpirea din Pakistan: Românca a luat banii

Răpirea din Pakistan: Românca a luat banii

de Carmen Plesa    |    19 Mar 2010   •   00:00
Răpirea din Pakistan: Românca a luat banii
Sursa foto: /Reuters

O româncă şi iubitul ei pakistanez, suspectaţi că fac parte dintr-o bandă care a răpit un băieţel britanic în Pakistan, au fost cei care au preluat banii ceruţi pentru eliberarea copilului.



Final fericit pentru Sahil Saeed, băieţelul britanic de origine pakistaneză, în vârstă de 5 ani, pentru a cărui răpire au fost arestaţi doi pakistanezi şi o româncă în Spania şi alte două persoane în Franţa. Eliberat marţi, copilul s-a întâlnit ieri cu familia sa, la sediul Ambasadei britanice din Pakistan, de unde urmau să plece spre Regatul Unit.

Potrivit presei spaniole, românca arestată se numeşte Monica Nejunda. Femeia a fost prinsă în localitatea Constantí (Tarragona), alături de doi pakistanezi, după o acţiune a Corpului Naţional de Poliţie spaniol, care a recuperat şi cea mai mare parte din cei 121.000 de euro - preţul cerut pentru eliberarea băiatului. Pentru prinderea lor au lucrat forţe de poliţie franceze, britanice şi spaniole.

Românca era, se pare, iubita unuia dintre pakistanezi. Amândoi aveau antecedente penale în urma implicării într-un scandal în 2008, care s-a încheiat cu înjunghierea mortală a unei persoane.

Cei trei arestaţi locuiau la Constantí de aproape un an şi lucrau ca traducători la o firmă importantă, care asigura translatori pentru Poliţie şi Magistratură.

RIDICAT DE ACASĂ
Drama familiei lui Sahil Saeed a început în urmă cu două săptămâni, când băieţelul şi tatăl său au mers să viziteze rudele din oraşul pakistanez Shelum. Chiar în ziua în care copilul şi tatăl urmau să se întoarcă în Marea Britanie, persoane înarmate l-au răpit pe Sahil. Presa spaniolă relata ieri că atacatorii au răpit iniţial întreaga familie, însă l-au sechestrat doar pe băieţelul de 5 ani.

Au urmat apoi telefoane în care familiei i se cereau 110.000 de lire sterline (121.000 de euro) pentru eliberarea copilului. Investigatorii au descoperit că telefoanele erau date din provincia spaniolă Catalunia.

Răpitorii au cerut, iniţial, ca recompensa să fie livrată la Manchester, ca apoi să aleagă Parisul. Monica Nejunda şi iubitul ei pakistanez, Mohamed Zaeb Salem, au plecat la Paris într-un Peugeot şi s-au cazat într-un apartament, în aşteptarea recompensei. Familia băieţelului, una cu venituri modeste, a strâns banii pentru recompensă de la rude.

Şi plătirea recompensei a fost un coşmar, pentru că tatăl copilului a fost plimbat dintr-o parte în alta a capitalei franceze, ca până la urmă să fie interceptat pe stradă de româncă şi de pakistanez, care au luat banii şi au fugit cu maşina.

Poliţia franceză a urmărit Peugeotul până la frontiera cu Spania, de unde acţiunea a fost preluată de forţele spaniole. Arestarea celor trei s-a făcut în momentul în care Poliţia spaniolă a primit confirmarea că, în Pakistan, băieţelul fusese eliberat şi era în siguranţă.

×
Subiecte în articol: diaspora