x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 293. Rusia cere UE să nu trimită "carne de tun" în Ucraina: Zelenski vrea ca europenii să se pună acolo ca scuturi umane

Război în Ucraina, ziua 293. Rusia cere UE să nu trimită "carne de tun" în Ucraina: Zelenski vrea ca europenii să se pună acolo ca scuturi umane

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   16:20
Război în Ucraina, ziua 293. Rusia cere UE să nu trimită "carne de tun" în Ucraina: Zelenski vrea ca europenii să se pună acolo ca scuturi umane
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 293.

Rusia cere UE să nu trimită misiuni speciale la infrastructurile energetice ale Ucrainei, așa cum a cerut președintele Volodimir Zelenski, scrie EFE. 

"Ucrainenilor nu le mai este suficientă 'carnea de tun' a propriilor trupe, aşa c[ le recomandăm insistent infailibililor europeni ca de data aceasta să nu accepte rolul care le-a fost încredinţat. Se vede că Zelenski vrea ca europenii să se pună acolo ca scuturi umane. Au nevoie de sânge proaspăt'', a scris vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, pe Telegram.

Zelenski a cerut la conferința ''Solidari cu poporul ucrainean'' de la Paris, unde au participat reprezentanți din 50 de state, misiuni internaționale la instalațiile energetice ale țării. 
"Astfel de misiuni ale UE pot deveni un factor de încredere pentru stabilizarea situaţiei şi un control internaţional adecvat'', a spus Zelenski.

AIEA a convenit cu Kievul să trimită experți la centralele nucleare din Ucraina și a cerut din nou crearea unei zone de securitate la Zaporojie. 

Forțele ruse atacă de mai multe săptămâni infrastructura critică a Ucrainei, fiind  afectată până în prezent circa 50% din capacitatea acesteia. 

Totodată, Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a anunţat măsuri suplimentare interne de securitate ale infrastructurilor energetice, de transport şi industriale.
Directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, spune că astfel de măsuri se impun din cauza acțiunilor tot mai numeroase de sabotaj ale forțelor ucrainene, care au atacat cu drone aerodromuri, depozite de combustibil de pe teritoriul Rusiei și au avariat chiar și popdul Kerci.

Forțele ucrainene au avariat un pod din Melitopol

Forțele ruse acuză un atac al luptătorilor ucraineni asupra unui pod situat la intrarea în orașul Melitopol, din regiunea Zaporojie, scrie AFP. 

"Podul Konstantinovka din suburbiile de est ale Melitopolului a fost avariat de terorişti", a transmis Vladimir Rogov, responsabilul rus al regiunii, pe Telegram, precizând că atacul a fost realizat cu explozibil. Imaginile distribuite arată că o secțiune a podului s-a prăbușit. 

Acesta era folosit pentru aprovizionarea zonelor ocupate de ruși din Herson și Zaporojie, regiuni care fac legătura dintre Rusia și peninsula Crimeea. 

Un responsabil al forțelor ruse din Herson a fost rănit, luni, în explozia maşinii sale. 

Autoritățile ruse acuză forțele ucrainene de acțiuni de sabotaj și asasinate. 

 



 






 

×