x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A dat necazul peste el după ce a prins un rechin din specia Marele Alb

A dat necazul peste el după ce a prins un rechin din specia Marele Alb

08 Feb 2013   •   20:48
A dat necazul peste el după ce a prins un rechin din specia Marele Alb

Leon Bekker, un pescar din Africa de Sud, a fost atât de mândru că a prins un rechin din specia Marele Alb încât a chemat presa şi a făcut poze cu preţioasa captură... Ceea ce i-a adus apoi o amendă echivalentă cu mai mult de 10.000 de euro.

Motivul? Pescuitul rechinilor din specia Marele Alb este interzis. De altfel, Leon Bekker este primul pescar găsit vinovat într-un astfel de caz în cei 22 de ani de când pescuitul acestor rechini, aflaţi în pericol de dispariţie, a fost interzis.

Până în prezent, pescarii scăpau basma curată pentru că nu se putea dovedi că au intenţionat să prindă un astfel de rechin la undiţă. Însă pozele în care Bekker prinde rechinul, precum şi declaraţiile acordate ziariştilor, cum că nu este prima oară când a prins un astfel de exemplar, l-au băgat pe pescar la apă.

Asta şi faptul că a folosit echipament şi momeală specială pentru rechini într-o zonă în care se ştie că înoată această specie.

Experţii au salutat decizia, afirmând că povestea lui Bekker va servi ca învăţătură de minte pentru alţi pescari care prind în mod deliberat astfel de exemplare. 

×