x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezultate finale la referendumul din Republica Moldova. 50.46% dintre moldoveni au votat Da

Rezultate finale la referendumul din Republica Moldova. 50.46% dintre moldoveni au votat Da

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2024   •   19:30
Rezultate finale la referendumul din Republica Moldova. 50.46% dintre moldoveni au votat Da

Rezultatele finale de la referendumul din Republica Moldova arată că 50.46% dintre moldoveni au votat Da pentru integrarea țării în Uniunea Europeană. Toate procesele verbale au fost numărate, iar rezultatul scrutinului poate fi validat.Numărătoarea s-a încheiat și în cazul alegerilor prezidențiale.

Procentual, la referendum au votat „Da” 50,46%, iar 49.54% au votat „Nu”. Toate procesele verbale au fost numărate și a fost îndeplinită condiția privind participarea a peste 33,33% dintre alegătorii înscriși ceea ce înseamnă că scrutinul poate fi validat.

Întrebarea supusă votului a fost: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

La alegerile prezidențiale, Maia Sandu este primul loc având 42.45% (656.354 voturi). În turul doi, președinta în exercițiu se va confrunta cu Alexandr Stoianoglo care a obținut 25.98% (401 726 voturi). Pe locul trei a fost Renato Usatîi cu 13.79% (213 168 voturi).

Maia Sandu a declarat că Moldova a fost ținta unei fraude fără precedent și că s-ar fi încercat cumpărarea a peste 300.000 de voturi.

„Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent asupra democrației. Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile, au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace, pentru a duce țara noastră într-o zonă de instabilitate”, a declarat, luni, Maia Sandu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: referendum rezultate moldova