x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles a găzduit un grătar uriaș și s-a întâlnit cu bolnavi de cancer, în Australia

Regele Charles a găzduit un grătar uriaș și s-a întâlnit cu bolnavi de cancer, în Australia

de Redacția Jurnalul    |    22 Oct 2024   •   20:00
Regele Charles a găzduit un grătar uriaș și s-a întâlnit cu bolnavi de cancer, în Australia
Sursa foto: Hepta

Regele Carol al III-lea a salutat marți mulțimile de admiratori sub pânzele Operei din Sydney, în ultima zi a turneului său australian, care marchează prima sa vizită mai lungă în străinătate de când s-a îmbolnăvit de cancer, potrivit Daily Mail.

Regele în vârstă de 75 de ani a străbătut orașul în ultima sa zi de vizită, întâlnindu-se cu salvamari, câini ciobănești și cercetători în domeniul cancerului.

În dimineața zilei de marți, Charles și Camilla au întâmpinat sute de invitați în căldura toridă din Parcul Parramatta. Câinii de vânătoare așteptau răbdători deasupra butoaielor, iar o moară de vânt se învârtea încet deasupra unei grămezi de fân.

Grătarul găzduit de premierul statului New South Wales, Chris Minns, și de soția acestuia, Anna, a fost unul dintre numeroasele angajamente pe care Regele Charles le-a luat marți - înainte ca el și Regina Camilla să salute o mulțime de mii de oameni la Opera din Sydney - în ultima zi a vizitei lor fulminante de șase zile.

Regele și Regina au refuzat oportunitatea de a gusta oricare dintre cârnații preparați la grătar, care includeau miel, vită, porc și variante vegetariene. Totuși, ei au considerat cârnații „uimitori” și au declarat că „își puteau da seama că sunt grozavi fără să-i încerce”, potrivit unui organizator.

Pregătiți cu umbrele, pentru a se adăposti de soarele după-amiezii, mii de oameni s-au adunat mai apoi în fața Operei în speranța de a avea o scurtă întâlnire cu monarhul. Fanfarele au cântat „God Save the King” înainte ca o flotă de elicoptere și avioane de vânătoare să survoleze portul într-un ultim gest.

„Mă simt bine. Nu mă voi mai spăla pe mâini pentru o vreme”, a declarat ofițerul de poliție pensionat Brian Webb, în vârstă de 69 de ani, după întâlnirea cu regele.

Poliția a arestat un bărbat în vârstă de 60 de ani în fața Operei, înainte de sosirea regelui, susținând că acesta a acționat „într-un mod abuziv și amenințător”.

Tot marți, Regele a vizitat o clinică de cancer de piele din Sydney, Melanoma Institute Australia, unde s-a întâlnit cu supraviețuitori ai cancerului și cu cercetători care lucrează la leacuri pentru această boală.

Călătoria de șase zile, inclusiv trei zile de îndatoriri publice, a fost scurtată pentru a nu complica recuperarea lui Charles de la cancer.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: regele charles vizita australia