x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma - "Ucigaşa cu umbrela" – fără intenţie

Roma - "Ucigaşa cu umbrela" – fără intenţie

de Carmen Plesa    |    20 Feb 2008   •   00:00

Românca Doina Matei nu a intenţionat să o ucidă pe italianca Vanessa Russo (21 de ani), căreia i-a înfipt o umrelă în ochi, la 26 aprilie 2007, pe când se aflau în staţia de metrou Termini, din Roma.



Românca Doina Matei nu a intenţionat să o ucidă pe italianca Vanessa Russo (21 de ani), căreia i-a înfipt o umrelă în ochi, la 26 aprilie 2007, pe când se aflau în staţia de metrou Termini, din Roma, informează La Repubblica.

Concluzia aparţine judecătorului Donatella Pavone şI apare în motivarea sentinţei prin care Doina Matei a fost condamnată, în decembrie 2007, la 16 ani de închisoare, pentru criă fără intenţie. Pentru judecător, Doina Matei "n-ar fi putut să-şI imagineze că, lovind-o cu umbrela pe fata din faţa ei, o va ucide”. Judecătorul este însă de acord şI cu o parte din  afirmaţiile procurorului care se ocupă de caz, care intenţionează să conteste în apel sentinţa, pe motiv că există circumstanţe agravante.

Martorii spun că între acuzată şi Vanessa Russo (care stăteau alături în metrou) a izbucnit o ceartă după ce românca a atins-o, probabil fără intenţie, pe italiancă, iar aceasta a ripostat adresându-i cuvinte jignitoare ("ce te împingi, proasto”). După ce au coborât din vagon, cearta a continuat pe peron, iar românca a lovit-o cu umbrela în ochi.

Românca a văzut că italianca a căzut şi că pierde mult sânge, însă nu s-a oprit să-i ofere primul ajutor, ci a fugit împreună cu prietena minoră, tot româncă, împreună cu care se afla (între timp, minora a fost repatriată).

După ce a aflat, din presă, că Vanessa Russo a murit, românca nu a s-a predat, ci şi-a făcut bagajele şi a plănuit să plece din Italia.

La autopsie, Vanessei Russo i s-au găsit urme de droguri în sânge.

Procurorii au cerut ca Doina Matei să fie judecată pentru omor calificat

×
Subiecte în articol: diaspora