x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român suspectat de vandalizarea mormintelor arhiepiscopilor ciprioţi

Român suspectat de vandalizarea mormintelor arhiepiscopilor ciprioţi

de Sînziana Stancu    |    22 Mar 2010   •   00:00

Un cetăţean european în vârstă de 34 de ani a recunoscut că a vandalizat mormintele a trei arhiepiscopi ciprioţi.

În timp ce agenţia cipriotă CNA vorbeşte despre un "european", agenţia Associated Press susţine că vandalul este de origine română, dar nu îi menţionează numele.

Într-o declaraţie pentru CNA, purtătorul de cuvânt al poliţiei cipriote, Michalis Katsounotos, a declarat că bărbatul a fost arestat în jurul orei locale 11:00 şi a recunoscut că a îndepărtat pietrele funerare de pe mormintele arhiepiscopilor Kyrillos al III-lea, Kyrillos al II-lea şi Sophronios al III-lea. El a adăugat că "din primele investigaţii rezultă că rămăşiţele arhiepiscopului Kyrillos al II-lea fuseseră înhumate în altă parte, într-un sat din districtul Limassol", iar rămăşiţele arhiepiscopului Sophronios al III-lea, nu se ştie dacă acestea au fost furate de bărbatul în vârstă de 34 de ani sau dacă fuseseră mutate în trecut, în altă parte.

Sicriele în care se aflau cadavrele a doi foşti arhiepiscopi din Cipru au fost furate din cimitirul Ayios Spyridonas, din Nicosia, cazul amintind de furtul cadavrului fostului preşedinte cipriot, Tassos Papadopoulos, al cărui cadavru a fost găsit la data de 8 martie, după un apel telefonic.

×
Subiecte în articol: diaspora