x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info - 2 septembrie 2004

ROMANI IN LUME/Info - 2 septembrie 2004

02 Sep 2004   •   00:00
IMPORTANTA. Petitia electronica initiata de Romanians Worldwide Group si un ziar romanesc la www.PetitionOnline.com/RomDelta a ajuns pe locul doi in lume ca numar de semnaturi. Petitia pentru salvarea Deltei Dunarii de canalul Bistroe a fost semnata de peste 22.400 de cetateni din Romania si Ucraina, precum si din Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Canada, Cipru,Croatia, Danemarca, Elvetia s.a.m.d. Din punctul de vedere al frecventei accesarii, petitia electronica "Salvati Delta!" se afla pe locul al patrulea in cadrul www.petitononline.com.

PETRECERE. Astazi, in localitatea belgiana Brecht este organizata o "Seara romaneasca" de catre Organizatia Het Dienstencentrum, informeaza RGN. Evenimentul se desfasoara in colaborare cu Consiliul pentru Seniori de la Brecht si cu Fundatia Miorita. In cadrul programului manifestarii de cultura romaneasca se va face o prezentare de diapozitive si una de film. Tot in cadrul acestei manifestari, cei prezenti se vor putea bucura de un spectacol de muzica folclorica romaneasca, in interpretarea trio-ului "Balkanika". O expozitie permanenta de artizanat romanesc va putea fi admirata si cu aceasta ocazie. Nu vor lipsi bucatele traditionale romanesti. Participarea la aceasta zi va fi gratuita, dar pretul mesei de pranz se va situa in jurul valorii de 5 euro. Este necesara inscrierea prealabila.

FILM. La The Other Cinema va fi o noua seara de film romanesc. La data de 14 septembrie 2004, va rula Stefan Luchian, in regia lui Nicolae Margineanu. Filmul este o drama, povestea unuia dintre cei mai talentati pictori ai Romaniei, Stefan Luchian. In film sunt distribuiti Ion Caramitru, Maria Ploae, George Constantin si Victor Rebengiuc. Filmul a fost prezentat prima data la Clubul Roman de Film, la data de 9 martie 2004, de catre Ion Caramitru. La cererea publicului, Centrul Cultural Roman a reprogramat filmul, pentru 14 septembrie, cu incepere de la ora 19:00. Biletele costa 5 lire. Adresa: The Other Cinema, 11 Rupert Street, London W1V 7FS

Grupaj realizat de Costin Anghel

UTILE

CASA ROMANILOR DIN ELVETIA. La inceput (februarie 2003) a fost grupul de discutii, in premiera pentru diaspora romaneasca din Elvetia. Ideea a inceput sa prinda si zecile de forumuri au fost inlocuite de un alt fel de forum. Mai personal, mai direct, mai deschis si mai concret. "Experienta noastra iti va fi de folos!", spun cei de la Casa Romanilor din Elvetia.

A urmat definitivarea si lansarea online a Chestionarului romanului din Elvetia. Doresc sa se organizeze; sa constituie o organizatie cu personalitate juridica ce ar putea aduna si coordona initiativele romanesti. Vor sa reprezinte diaspora romaneasca din toate regiunile istorice elvetiene. Adresa site-ului este www.casa-romanilor.ch.
×
Subiecte în articol: diaspora