x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info - 28 septembrie 2004

ROMANI IN LUME/Info - 28 septembrie 2004

28 Sep 2004   •   00:00
RECITALURI BARTOK. Institutul Cultural Roman din Budapesta organizeaza in perioada 24-29 septembrie o serie de recitaluri Bartok, sustinute de violonistul Serban Lupu si pianistul Jan Hobson, profesori asociati la Universitatea Illinois (SUA), informeaza RGN. Concertul omagial Bartok va fi sustinut pe 26 septembrie la Sala de Marmura a Radioului National din Budapesta, cu inregistrare integrala, iar pe 28 septembrie, la Casa Memoriala Bartok Bela o data cu prezentarea in premiera europeana a CD-ului continand integrala lucrarilor pentru vioara si pian ale lui Bartok Bela, in interpretarea celor doi artisti. Pe 29 septembrie, Serban Lupu si Jan Hobson vor sustine un curs la Academia de Muzica "Liszt Ferenc" din Budapesta, in cadrul caruia se va face prezentarea CD-ului continand integrala lucrarilor pentru vioara si pian ale lui Bartok Bela, alaturi de o discutie cu studentii de la sectiile de vioara si pian.

SPECTACOL. In Germania vor ajunge umorul si muzica romaneasca. In primplan este Doru Octavian Dumitru. Alaturi de el vor concerta Aurelian Temisan si Elena Cranganu, care va interpreta melodii populare si cantece de petrecere. Acompaniaza, la orga, domnul Cranganu. Evenimentul va avea loc: vineri, 1 octombrie, in Rastatt, duminica, 3 octombrie, in Heidelberg. Pentru toate spectacolele, informatii deocamdata numai prin e-mail. Josif Herlo, J.Herlo@gmx.de de la Asociatia A.I. Cuza din Heidelberg (www.cuza.de).

ALEGERI. Asociatia AI. Cuza va alege un nou comitet de conducere. Scrutinul va avea loc la Restaurantul Makedonia sambata, 2 octombrie, cu incepere de la ora 17:00. Sunt invitati toti cei interesati, chiar daca pana in prezent nu sunt membri inscrisi in asociatie (Verein). Vor fi formulare (Beitrittserklärungen) pentru cei doritori. Cotizatia anuala este de 25 euro. Cei care se inscriu pot participa cu drept de vot. Ordinea de zi va cuprinde o scurta informare asupra activitatii desfasurate in ultimii doi ani, raport de casa (Kassenbericht), eliberarea din functie a comitetului, alegerea unui nou comitet de conducere (Vorstand), discutii, propuneri. Restaurant Makedonia, Carl-Diem-Str.1, Heidelberg.

Grupaj realizat de Costin Anghel

×
Subiecte în articol: diaspora