x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

09 Mar 2005   •   00:00

10 MARTIE 2005
PRESIUNI. Comitetul pentru Drepturile Omului din Negotin a transmis, marti, un comunicat de presa cu privire la situatia ipodiaconului Bojan Alexandrovici, cel care a construit biserica romaneasca din Malainita. In comunicat se precizeaza ca ipodiaconul impreuna cu avocatul sau, Jovanovic Branislav, au fost chemati ca suspecti in fata Politiei si ca prin construirea acelei biserici au incalcat Articolul 149 din Legea planificarii si constructiei. Reprezentantii Comitetului pentru Drepturile Omului au declarat ca aceste presiuni sunt menite sa-i intimideze pe cei doi si s-au adresat ministrului Afacerilor Interne, inspectorului general al Departamentului Protectiei Publice si Departamentului din Negotin, in legatura cu comportamentul inspectorului de Politie Todosijevic Noja. Singurul departament care a reactionat a fost cel din Negotin, care a informat ca va lua masurile necesare impotriva inspectorului.

DECES. Sergiu Comissiona, unul dintre cei mai mari dirijori romani, a incetat din viata, la varsta de 76 de ani. Potrivit publicatiilor americane, Sergiu Comissiona, care se stabilise la New York, a decedat in cursul serii de duminica, in urma unui atac de cord. Comissiona a dirijat orchestre din peste 25 de state. Printre cele mai cunoscute se numara si Orchestra Simfonica din Baltimore, din Houston si Opera din New York. "Este o pierdere foarte mare. Sergiu Comissiona avea o legatura foarte stransa cu orchestra. Spectacolele lui aveau intotdeauna o audienta foarte mare", a spus Nicolae Licaret, codirectorul Filarmonicii George Enescu din Bucuresti.

SIMPATIE. Canadienii si romanii stabiliti in Canada si-au manifestat simpatia fata de cazul Alexandrei Austin, pe care doresc sa o ajute cu diferite sume de bani. Alianta Romanilor Canadieni a venit in sprijinul acestora si, prin intermediul Alexandrei, a postat pe pagina de web a asociatiei un mesaj de la fata care a transmis public faptul ca aceia care doresc sa o ajute cu donatii sa foloseasca urmatorul numar de telefon pentru servicii cu Western Union: 0721.411.781.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora