x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

09 Feb 2005   •   00:00

10 FEBRUARIE 2005
ARESTARE. Politistii din Alcala, Spania, au retinut trei persoane de nationalitate romana, sub acuzatia de falsificare de documente. Cei trei romani au varste cuprinse intre 19 si 27 de ani. Din investigatiile politistilor reiese ca infractorii romani fac parte dintr-o grupare infractionala mai mare localizata in zona Corredor del Henares. Aceasta grupare s-ar face vinovata de savarsirea mai multor inselaciuni si falsificari de documente. In domiciliile celor trei au fost descoperite mai multe materiale si instrumente folosite la falsificarea unor documente, carti de credit, carti de identitate si carnete de conducere.

SPECTACOL. Asociatia Culturala italiano-romana Colina organizeaza un nou spectacol pentru romanii din Italia. Serata romaneasca va avea loc la data de 27 februarie 2005, la Torino. Va spune glume Doru Octavian Dumitru si vor canta Sofia Vicoveanca, Ionut Fulea si formatia Mon Ami. Spectacolul incepe la ora 17:00 la Restaurantul Batmania.

BAL. Autoguvernarea Romaneasca din Ungaria organizeaza un bal romanesc la data de 12 februarie, la Chitighaz. Evenimentul va incepe la ora 19:00. Balul se va tine la Casa de Cultura din Chitighaz. Alaturi de Autoguvernarea Romaneasca, de organizarea balului s-au ocupat Asociatia Culturala Romana si Casa de Cultura din Chitighaz. Pretul biletului de intrare va fi 1.200 de forinti.

SUCCES. O eleva de origine romana, Carmen Antonie, s-a calificat in faza nationala a Olimpiadei de Fizica din Spania. Antonie va reprezenta Universitatea Castilla-La Mancha (UCLM) la cea de-a XVI-a editie a Olimpiadei Nationale de Fizica, alaturi de Elena Diaz, din Toledo, si de un elev din Ciudad Real, Juan Gallardo. Concursul se va desfasura in Almeria, in perioada 1-4 aprilie. In cadrul concursului au participat aproximativ 70 de elevi din Albacete, Ciudad Real, Curenca si Toledo, care au concurat, in aceasta prima faza de concurs, cu colegi din intregul district universitar al Universitatii Castilla-La Mancha. Carmen Antonie este eleva la Juan Antonio Castro de Talavera de la Reina din Toledo.

Grupaj realizat de Costin Anghel

×
Subiecte în articol: diaspora