x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

04 Feb 2005   •   00:00

5 FEBRUARIE 2005
RELANSARE. Pagina de Internet a Consulatului Romaniei la Boston, Statele Unite ale Americii, are o noua fata, www.roboston.com, dedicata romanilor care locuiesc in zona orasului american. Informatiile cele mai importante din vechea versiune sunt pastrate, iar o parte din sectiunile site-ului se afla inca in lucru. Constructorii site-ului promit ca acestea vor putea fi accesate in curand. Site-ul are acum o rubrica de evenimente, buletinul periodic si publicatia Foaia. Totodata, site-ul mai contine si o rubrica de anunturi, in care romanii isi pot face publicitate afacerilor si un magazin online.

ARESTARI. Politistii greci au arestat sase oameni suspectati ca fac parte dintr-o retea de trafic de imigranti care sechestrase 21 de imigranti ilegali in doua depozite in nordul Atenei. Ei cereau rudelor celor rapiti rascumparare. Printre arestati se afla si o romanca, ea fiind acuzata ca a ajutati la sechestratea a 70 de imigranti din Bangladesh, informeaza publicatia Kathimerini.

FRANTA. Romanii din Franta pot telefona in Romania la costuri foarte avantajoase, anunta pagina romanilor din Montpellier. Cu ajutorul noilor operatori telefonici din Franta, pretul unei convorbiri cu Romania va fi egal cu cel al unei convorbiri locale. Tarifele sunt: tarif normal 0,034 euro cent pe minut si tarif redus (in week-end si zilele de sarbatoare) 0,018 euro cent pe minut. Pentru a beneficia de acest serviciu, doritorii pot suna la unul dintre urmatoarele numerele de telefon : 08.11.65.75.75 - 08.11.65.30.40, dupa care se formeaza numarul dorit. Numerele sunt valabile doar de pe telefonul fix, chiar daca este public, tot catre un telefon fix din Romania.

MUZICA. Trei lucrari muzicale ale romanului Nicolae Bretan vor putea fi audiate la postul de radio american KCSN in fiecare miercuri, incepand cu ora 20:00, informeaza saptamanalul romanesc Clipa. Emisiunea in care vor fi incluse "Luceafarul", "Golem" si "Arald" se intituleaza The KCSN Opera House si va fi prezentata de profesorul William Toutant de la Universitatea de Stat din California. Piesele vor fi intrepretate in limba romana, "Luceafarul" si "Arald" fiind inspirate din poeziile lui Mihai Eminescu. Emisiunea poate fi ascultata si in direct pe Internet, la adresa www.kcsn.org.

×
Subiecte în articol: diaspora