x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

21 Ian 2005   •   00:00

22 IANUARIE 2005
CONSULAT NOU. Consiliul de Ministri al Serbiei si Muntenegrului a aprobat, la data de 11 ianuarie, cererea privind deschiderea consulatului general al Romaniei la Varset, ca urmare a intelegerii intre Guvernul Romaniei si cel al Uniunii Serbia si Muntenegru, transmite RGN Press.

Potrivit unui comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe de la Bucuresti, noul consulat va avea in jurisdictia sa Banatul Central (districtele Novi Becei, Nova Crjna, Zitiste, Secanj si Zrenjanin) si Banatul de Sud (cu districtele Plandiste, Varset, Bela Crkva, Kovin, Alibunar si Kovacita).

Infiintarea Consulatului General al Romaniei la Varset va avea loc in noul context european al relatiilor bilaterale dintre Romania si Serbia-Muntenegru, marcat de intensificarea dialogului politico-diplomatic dintre Bucuresti si Belgrad. (Anca Alexe)

SEMINAR. Viata politica a calugaritelor din Romania a fost tema de seminar de antropologie la Londra. Miercuri, 19 ianuarie, la University College din Londra, a avut loc seminarul cu tema "Viata politica a maicutelor", sustinut de Alice Forbess, de la Goldsmith University, informeaza RGN Press. Seminarul a trasat drumul parcurs de o manastire ortodoxa din Romania de-a lungul perioadei socialiste, dar si dupa aceasta. Discutia s-a desfasurat intre orele 16:30 si 18:00, la Departamentul de Antropologie de la University College, in Laboratorul Daryll Forde. (Ana-Maria Luca)

AUSTRALIA. Noile statistici ale Ministerului australian al Imigratiei arata ca nu numai europenii le fac probleme australienilor, ci si imigrantii din SUA si Marea Britanie, scrie presa australiana. In luna iunie a anului 2004, pe continentul australian au sosit ilegal peste 10.000 de americani si de britanici. Peste 50% dintre ei au ramas in regiune, fara sa aiba acte in regula.

Mai mult, circa 3.900 de chinezi , 3.000 de indonezieni si 2.800 de sud-coreeni, toti imigranti ilegali, s-au stabilit in Australia. In ceea ce priveste imigrantii din Afganistan, statisticile arata ca cifra acestora nu este semnificativa. Pe de alta parte, tot in iunie 2004, in Australia au sosit aproximativ 200 de imigranti ilegali din Iran. (Anca Alexe)
×
Subiecte în articol: diaspora