x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

18 Noi 2004   •   00:00

18 NOIEMBRIE 2004
MAREA BRITANIE. O echipa de consultanti pe probleme de migratie are de gand sa se adreseze Curtii Europene a Drepturilor Omului in ceea ce priveste refuzul autoritatilor britanice de a acorda vize pentru afaceri bulgarilor si romanilor, din cauza unor ambiguitati in implementarea tratatelor. Ei pretind ca aceia care au primit aprobare inainte de martie 2004 trebuie sa completeze din nou formulare si sa plateasca iarasi taxele pentru ca regulile s-au schimbat. Conform avocatilor, exista cazuri in care oamenii au primit vize sau aprobari pentru vize, dar pasapoartele le sunt inca la ambasade. Bulgarii s-au plans, de asemenea, ca sunt adesea jigniti in timpul interviurilor.

SPECTACOL. Comunitatea romaneasca din Chicago a organizat un nou spectacol de muzica romaneasca. Sambata, 20 noiembrie 2004, va avea loc un spectacol intitulat "Suflet de roman". Recitalul va fi sustinut de Marius Dragomir. Alaturi de acesta va mai participa si Nicoleta Ghita. Concertul va incepe la ora 19:00, la Biserica romaneasca ce poarta hramul "Nasterea Domnului", din Chicago. Adresa Bisericii este: 2820 W. Ardmore, Chicago.

JAF LA SEMAFOR. Tribunalul corectional din Montb...liard a eliberat un mandat de arest pentru Darius Posirca, un cetatean roman care si-ar fi facut din furtul agravat o specialitate. Un furt potrivit unei metode raspandite in tinutul Montb...liard. La 14 martie 2003, la Montb...liard, un sofer era oprit la un semafor, cand, brusc, un necunoscut i-a deschis portiera. I-a rasucit bratul si, "cu un puternic accent din tarile din Est", i-a cerut banii. Pentru a determina automobilistul sa se supuna, un al doilea individ agita o arma. Soferul si-a aruncat atunci portofelul in directia agresorilor lui. La comisariat, el l-a recunoscut formal, intr-o fotografie electronica, pe Daniel Posirca drept agresorul sau. Daniel Posirca a fost condamnat la 12 luni de inchisoare.

×
Subiecte în articol: diaspora