x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

16 Noi 2004   •   00:00

16 NOIEMBRIE 2004
FALSI POLITISTI. Spaniolii au retinut la Madrid trei romani care se dadeau drept politisti ca sa-si insele compatriotii. Cei trei, Vasile Iulian M., de 22 de ani, Claudiu F., de 24 de ani, si Constantin T., de 22 de ani, mai fusesera arestati si in alte dati tot pentru jafuri si autoritatile spaniole decisesera sa-i deporteze inapoi in Romania. Ei au fost prinsi cand un compatriot aflat intr-o statie de autobuz si-a dat seama ca este escrocat si a incercat sa le tina piept.

GHIDUL ROMANULUI IN ITALIA.Romanii din Italia vor avea incepand cu luna aceasta un ghid care sa ii ajute in rezolvarea tuturor problemelor care apar, informeaza Romanian Global News. "Ghidul romanului in Italia" se va lansa sambata, 20 noiembrie, la ora 14:00, la sediul Accademiei di Romania de la Roma, in cadrul unei ceremonii la care sunt invitate toate asociatiile de romani si toti cei interesati, au anuntat organizatorii. Romanii se vor intalni cu o delegatie guvernamentala si vor discuta infiintarea Federatiei Asociatiilor Romanilor in Italia.

SERVICII CONSULARE. Incepand cu data de 15 noiembrie, Sectia consulara a Ambasadei Romaniei din Helsinki va aplica sistemul serviciilor consulare prin corespondenta, informeaza RGN Press. Exceptiile, care impun prezenta solicitantilor la Ambasada, sunt autentificarea inscrisurilor (procuri etc.), procedura de redobandire a cetateniei romane, depunerea juramantului de credinta in cazul persoanelor care au dobandit sau redobandit cetatenia romana, inregistrarea nasterii unui copil, cererea de transcriere a certificatelor de casatorie, oficierea casatoriei, anunta Dan Tudor, consul in cadrul Ambasadei Romaniei din Helsinki.

LEGISLATIE NOUA. Guvernul german a aprobat o ordonanta care va simplifica accesul strainilor pe piata muncii in Germania. Ordonanta va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2005 si specifica categoriile de straini care pot beneficia de facilitati. Dupa o perioada de un an, strainilor care au locuit permanent in Germania li se deschide posibilitatea de a lucra pe piata germana. Strainii care au ajuns in Germania inainte de implinirea a 18 ani pot urma un curs de formare profesionala, in cazul in care si-au incheiat studiile in Germania sau au absolvit cu succes un curs de calificare profesionala. (RGN Press).

×
Subiecte în articol: diaspora