x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

09 Noi 2004   •   00:00

9 NOIEMBRIE 2004
CARIERA. Medicul primar al Centrului Medical Heartland, din statul Tennessee, Statele Unite ale Americii, este un roman. Doctorul Mircea O. Badara s-a alaturat recentei echipei de medici de la Heartland. Medicul se ocupa de pacientii din doua localitati americane: Harrogate si Tazewell, Tennessee. Romanul a absolvit Facultatea de Medicina si Farmacologie "Carol Davila" din Bucuresti. Badara si-a facut Rezidentiatul, cu specializarea in Medicina Interna, la Spitalul "Sfantul Luca-Roosevelt", al Universitatii Columbia, din New York, in anul 2002. Dupa ce si-a terminat Rezidentiatul, Badara a ocupat postul de Sef al medicilor rezidenti, la "Spitalul Sfantul Luca", unul din cele mai prestigioase spitale din New York. Doctorul a lucrat, de asemenea, si in cadrul departamentelor de Ginecologie, Oftalmologie si Dermatologie ale Spitalului newyorkez. Mircea Badara locuieste in Tazewell, Tennessee. Este casatorit cu Ioana si are un fiu, Paul Ion.

COMEMORARE. Asociatia Culturala a Romanilor din Leta Mare, Ungaria, organizeaza o intalnire memoriala "Iosif Vulcan", la data de 12 noiembrie 2004. Romanii din Leta, impreuna cu reprezentantii comunei infratite Holod, din Romania, vor depune coroane de flori la mormantul lui Iustin Popfiu, la placa comemorativa a lui Iosif Vulcan si la mormantul familiei Irinyi. Manifestarea va incepe la ora 14:00, la Primaria orasului.

PETRECERE. Asociatia Culturala "Al.Ioan Cuza" organizeaza un Bal al Strugurilor la Rastatt, in Germania. Invitatul special al Asociatiei este Florin Piersic. Va canta Adrian Orlea cu orchestra sa. Petrecerea va avea loc vineri, 12 noiembrie, ora 19:30, la "Restaurant Park". Intrarea costa 15 euro.

INTALNIRE. Romanii din Chicago organizeaza o noua intalnire duminica, 14 noiembrie 2004, cu incepere de la ora 15:00. Organizatorii au cerut posibililor participanti sa-si aduca propriile alimente si bauturi, pentru o diversitate gastronomica cat mai mare. Adresa unde se va desfasura evenimentul este: 2408 N Kedzie Ave, Chicago, IL 60647.

Grupaj realizat de Costin Anghel

×
Subiecte în articol: diaspora