x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

06 Noi 2004   •   00:00

6 NOIEMBRIE 2004
VERNISAJ. Artistul roman Nicolae Stoica Nuca a inaugurat la 5 noiembrie expozitia de pictura si tapiterie "Feeling, Wishes and Reality". Expozitia este inclusa in cadrul serilor de arta contemporana internationala de la Rocky Point Art Gallery din Port Moody, Canada, informeaza Romanian Global News. Operele pictorului au ca tema principala omul, natura si animalul. Expozitia va fi deschisa intre orele 10:30 si 18:00 pana la 14 noiembrie 2004.

FILM. Centrul Cultural Roman din Londra organizeaza o noua seara de film romanesc. Marti, 9 noiembrie 2004, la The Other Cinema va rula filmul "Ambasadori, cautam patrie", in regia lui Mircea Danieliuc. Din distributie fac parte Cecilia Barbora, Horatiu Malaele. Filmul va fi precedat de un film scurt, "Apartamentul", in regia lui Constantin Popescu.

Vizionarea filmelor va incepe la ora 19:00. Biletele costa 6.50 lire sterline. Adresa cinematografului: The Other Cinema, 11 Rupert Street, London W1D 7PR

CONCERT. Compozitoarea Irinel Anghel va sustine un concert la Muzeul de Istorie din Berna. Irinel Anghel va concerta impreuna cu sotul ei, Andrei Kivu, pe data de 11 noiembrie 2004. Recitalul celor doi in cadrul zilelor New World Music vine in urma invitatiei primite de la muzicianul de jazz Jürg Solothurnmann. Acesta este redactor al sectiei World Music la un post de televiziune elvetian si un admirator declarat al muzicii contemporane romanesti. Alaturi de romani va concerta si Ansamblul Bern Modern, cu Olivier Darbellay, la corn. Concertul va incepe la ora 14:30. Adresa Muzeului este: Helvetiaplatz 5, Berna

Grupaj realizat de Costin Anghel

UTILE

VOTUL IN GERMANIA. Consulatul roman din Bonn a anuntat modalitatile in care romanii isi pot exercita dreptul de vot, cu ocazia alegerilor din 28 noiembrie.

Centrele de votare vor fi deschise la consulatele din Bonn si München, precum si ambasada din Berlin. Sectiile de votare organizate la Ambasadele si Consulatele Generale din Germania vor fi deschise in data de 28 noiembrie 2004, in intervalul 7:00-21:00.

Potrivit reglementarilor legale in vigoare, cetatenii romani aflati in strainatate pot vota pe baza pasaportului diplomatic, de serviciu, simplu sau consular, pe care se aplica stampila cu mentiunea ,,Votat", de catre Presedintele Biroului electoral al Sectiei de votare. Va fi precizata ziua si luna in care a avut loc acest scrutin; dupa caz se poate aplica un timbru autocolant, cu mentiunea "Votat si data scrutinului". In cazul in care un cetatean roman nu detine un pasaport valabil el va putea vota in conditiile prezentarii unui alt act de identitate (Carte de Identitate, Carte de Identitate provizorie sau Buletin de Identitate) si a completarii unei declaratii pe proprie raspundere, din care sa rezulte ca nu a renuntat la cetatenia romana. Textul acestei declaratii va fi distribuit celor aflati in astfel de situatii de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare, in functie de necesitati.
×
Subiecte în articol: diaspora