x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

04 Noi 2004   •   00:00

4 NOIEMBRIE 2004
MEDICINA. Specialistul in medicina interna de la Centrul de Sanatate "Horizon", din orasul Provo, Utah, este o romanca. Loredana Militaru si-a terminat rezidentiatul la Spitalul Metropolitan din New York, iar la clinica unde lucreaza efectueaza examene fizice obisnuite, dar se ocupa si de depistarea cancerului. Administratorul clinicii "Horizon", April Lane, a declarat ca in Utah se cauta mai ales doctori femei pentru a se ocupa de partea de medicina interna. "Pacientele se simt mai bine daca sunt consultate de o doctorita, decat de un doctor", a spus Lane. Unul dintre aspectele ce au stat la baza angajarii Loredanei Militaru la "Horizon" este faptul ca ea cunoaste trei limbi straine, respectiv engleza, franceza si spaniola.

DECES. O fetita de sase ani de origine romana a murit in spitalul Sandro Pertini din Roma. Medicii au gasit pe corpul micutei semne grave de violenta, chiar si sexuala si urme de rani, unele deja cicatrizate. Micuta suferea de asemenea si de o boala a inimii. Mama fetei a declarat ca cei care au agresat copilul sunt bunicii, cu care fiica ei locuia in Romania din luna mai a anului trecut. Mama ei are 26 de ani si tatal 30 de ani, amandoi de nationalitate romana. Ei au fost gasiti de politisti in locuinta lor din Prenestino. Ambii parinti au fost supusi unui interogatoriu la comisariatul din Prenestino. Declaratia oficiala a medicilor italieni a fost ca fetita a murit in urma unui stop cardiac.

PROIECT. Romanii din Finlanda vor sa-si infiinteze o asociatie. La intalnirea lor, ce a avut loc marti, 2 noiembrie, la Ravintola Nino-Kolmas Linja 36, din Helsinki, s-a discutat despre aceasta posibilitate. Cei care doresc infiintarea asociatiei spun ca aceasta ar avea drept scop organizarea si sprijinirea anumitor evenimente, care privesc in general romanii din Finlanda, informeaza Romanian Global News. La intalnirea de marti s-a discutat despre: numele asociatiei; municipalitatea finlandeza in care isi va avea domiciliul asociatia; obligatiile si drepturile membrilor. In discutie a mai fost pus si viitorul Consiliului de directori si auditori. Numarul minim, respectiv maxim al membrilor consiliului, ca si relatiile dintre oficii si perioada de functionare a asociatiei. Grupaj alcatuit de Costin Anghel

UTILE

SERVICII CONSULARE. Cetatenii romani aflati in Italia vor avea la dispozitie, incepand cu data de 15 noiembrie, servicii consulare prin corespondenta la sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Roma. Serviciile care vor fi efectuate prin intermediul corespondentei sunt urmatoarele: eliberarea pasapoartelor pentru cetatenii romani domiciliati in Italia, procurarea actelor de stare civila, a cazierelor judiciare din tara si a permiselor de conducere din tara etc.

×
Subiecte în articol: diaspora