x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

02 Noi 2004   •   00:00

2 NOIEMBRIE 2004
CASTELLO. Doar jumatate dintre romanii din provincia spaniola Castello au primit permis de rezidenta, informeaza cotidianul spaniol levante. Aproape 25. 000 de romani nu si-au terminat procesul de regularizare, conform Asociatiei Romanilor din Castello. Presedintele asociatiei, Daniel Ionita, considera ca noua lege a strainilor ar putea fi benefica pentru miile de romani care s-au stabilit in Castello si care, in cea mai mare parte, supravietuiesc si sunt exploatati in cadrul economiei subterane. Ionita a mai spus ca regularizarea imigrantilor fara acte ar putea aduce un beneficiu societatii spaniole: oamenii de afaceri nu ar avea probleme cu forta de munca, imigrantii ar avea de lucru, iar statul ar primi mai multi bani din impozite.

BRAZILIA. Guvernul brazilian a decis sa profite de buna imagine pe care o are tara in strainatate pentru a aproba o noua lege a imigratiei care ar putea facilita imigrarea. Guvernul vrea sa creeze un regim special pentru voluntari ai unor organizatii nonguvernamentale, pentru artisti si tehnicieni. Vor fi acordate permise de sedere permanenta personalitatilor din diverse domenii, cu precadere oameni de stiinta, muzicieni sau atleti. Reprezentantii guvernului considera ca momentul este ideal pentru a atrage nu numai straini care vor sa vina in Brazilia ca turisti sau la munca, dar si turisti si imigranti care pot investi in tara. Ei spun ca Brazilia este o tara care ii arage pe straini pentru ca "nu persecuta, nu exista discriminare, respecta religiile, nu este implicata in razboaie sau acte teroriste". Cei care vor sa investeasca in Brazilia trebuie sa aiba in acest moment un capital de minimum 200.000 de dolari, insa noua lege a strainilor ar putea facilita accesul investitorilor mici si mijlocii.

TEATRU. Actorii de la Teatrul bucurestean "Lucia Sturdza Bulandra" se vor afla pe 3, 4 si 5 noiembrie in Italia, unde vor sustine reprezentatii in limba romana pentru compatriotii lor aflati aici, informeaza Romanian Global News. Evenimentul este organizat de Asociatia Romanilor in Italia, care organizeaza spectacole cu piesa "Titus" la Teatrul Studio din Milano. Spectacolul, in regia lui Alexandru Darie, ii are in rolurile principale pe Dan Astilean, Cornel Scripcaru, Marian Ralea, Anca Adrone. Muzica spectacolului este semnata de Adrian Enescu. Spectatorii care vor fi prezenti la Teatrul Studio din Milano se vor afla dispusi in cerc, in jurul scenei, amintind de arenele gladiatorilor. Biletele pentru acest eveniment se pot achizitiona si prin intermediul Asociatiei Romanilor in Italia si costa 10 euro.

×
Subiecte în articol: diaspora