x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/INFO - 7 octombrie 2004

ROMANI IN LUME/INFO - 7 octombrie 2004

07 Oct 2004   •   00:00
NOUA ZEELANDA. Institutul de Tehnologie din Wellington, Noua Zeelanda, si-a intregit corpul profesoral si i s-a dus vestea pentru cercetarile in domeniul inteligentei artificiale. Motivul este profesorul Mircea Negoita, care a devenit directorul Centrului de Inteligenta Computerizata al WelTec. Negoita a aranjat ca in acest an Conferinta Internationala pe tema Inteligentei artificiale, KES 2004, sa se desfasoare la Wellington. Anul trecut, conferinta s-a desfasurat la Oxford. Negoita a emigrat in 1997. A fost invitat de NASA ca profesor asociat si va participa anul viitor la cercetarile agentiei in domeniul propulsarii.

SPECTACOL. Teatrul Majestic din Toronto prezinta in premiera pentru Canada comedia "Steaua fara nume" de Mihail Sebastian. Spectacolele au loc la Teatrul Crescent, din 2365 Bayview Avenue, Toronto, On, M2L 1A2 - Bayview Ave. nord de Lawrence Ave., in zilele de sambata, 23 octombrie 2004, ora 19:00, si duminica, 24 octombrie 2004, ora 15:00. Parcarea este gratuita si spectatorii vor avea acces la un bar asortat, anunta organizatorii. Biletele se pot procura si rezerva la numarul de telefon 905-421-9016. Biletele costa 20 de dolari. Informatii suplimentare pot fi gasite pe website-ul teatrului http://www.TeatrulMajestic.org sau la TeatrulMajestic@hotmail.com.

ITALIA. Asociatia romaneasca in Italia, Romanian Land, participanta la Turneul Asociatiilor, desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in regiunea Marche, in Italia, a castigat locul al II-lea, informeaza RGN Press. Evenimentul, promovat de asociatia antirasista "Assata Shakur", s-a aflat anul acesta la cea de-a treia editie. Asociatia Romanian Land, care ii reuneste pe romanii din regiunea Marche, a fost premiata si pentru fair-play-ul de care a dat dovada in timpul partidelor desfasurate.
Referindu-se la succesul inregistrat de asociatia romaneasca, Jenica Rachinoiu Cesca, presedintele Asociatiei romanilor din Marche, a tinut sa aminteasca tuturor celor care au participat la turneu ca principalul scop al acestui eveniment a fost cel de "agregare si comuniune intre toate minoritatile diferite prezente in regiune".

×
Subiecte în articol: diaspora