x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romănul care şi-a dat foc, repatriat

Romănul care şi-a dat foc, repatriat

de Carmen Plesa    |    05 Oct 2007   •   00:00
Romănul care şi-a dat foc, repatriat


Cadavrul romănului care şi-a dat foc in urmă cu o lună, in Spania, a ajuns ieri la Tărgovişte, oraşul său natal, informează Mediafax.



Cadavrul romănului care şi-a dat foc in urmă cu o lună, in Spania, a ajuns ieri la Tărgovişte, oraşul său natal, informează Mediafax.

Sicriul a fost aşteptat de sute de persoane, aproape de casa in care s-a născut bărbatul. Televiziunea naţională din Spania a trimis o echipă de jurnalişti care au asistat la eveniment.

Soţia lui Marian Miriţă, considerată vinovată pentru că nu l-a impiedicat pe acesta să-şi dea foc, a fost alergată şi lovită de rudele bărbatului.

Potrivit jurnaliştilor de la El Pais, care au vorbit cu mama lui Miriţă, acesta va fi inmormăntat in cimitirul din Tărgovişte, lăngă mormăntul tatălui său.

Potrivit ABC, după ce mulţi ani şi-a intreţinut familia cărănd fructe cu căruţa la o piaţă din Tărgovişte, Marian Miriţă a plecat in Spania, unde o rudă ii promisese că ii va găsi cazare şi o slujbă.

N-a avut parte nici de una, nici de alta, aşa că, după trei luni in care a căutat o soluţie ca să se intreţină, in Spania, şi-a dat foc in faţa sediului Guvernului regional din Castellon.

In timp ce era internat in stare gravă, soţia sa şi copii au plecat in Romănia. Cănd Miriţă a murit, autorităţile au căuta-o mai bine de o săptămănă pe femeie, pentru a obţine acordul pentru repatrierea cadavrului, pentru a fi inmormăntat in Romănia, aşa cum işi dorea mama bărbatului.

×
Subiecte în articol: diaspora