x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rubla continuă să se aprecieze. Cea mai mare bancă din Rusia, scoasă din sistemul de plăți SWIFT

Rubla continuă să se aprecieze. Cea mai mare bancă din Rusia, scoasă din sistemul de plăți SWIFT

31 Mai 2022   •   14:58
Rubla continuă să se aprecieze. Cea mai mare bancă din Rusia, scoasă din sistemul de plăți SWIFT

Moneda rusească se apreciază ajungând la 61 de ruble/dolar deși UE a aprobat embargoul asupra importurilor de petrol, în contextul războiului din Ucraina, scrie Reuters.

Livrările de țiței din Rusia vor scădea cu 90% până la sfârșitul acestui an. Totodată, UE a aprobat al șaselea pachet de sancțiuni, care cuprinde și scoaterea celei mai mari bănci din Moscova, Sberbank, din sistemul de plăți SWIFT.

"Se pare că moneda rusească va putea să se apropie de pragul de 60 de unităţi pentru un dolar, până la finele zilei", spun analiştii de la Sberbank CIB.

Și raportat la euro, rubla s-a apreciat cu 3,4%, până la 62,10 ruble/euro, după ce săptămâna trecută ajunsese la 57,10 ruble/euro. 

Rubla rusească se apreciază ca urmare a mai multo decizii luate de autoritățile financiare de la Moscova, printre care restricțiile asupra mișcărilor de capital, plata exporturilor de gaze și petrol către UE în ruble și raportarea rublei la aur.

Iindicii bursieri din Rusia au înregistrat evoluţii mixte. Indicele denominat în dolari RTS a stagnat la 1.215,6 puncte, iar indicele denominat în ruble MOEX este în scădere cu 1,5%, până la 2.363,9 puncte.

Titlurile Sberbank au scăzut cu 1,9%, după scoaterea din sistemul SWIFT. 

 

×
Subiecte în articol: rubla swift sberbank