x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia anunță exerciții și simulări de ripostă la atac pe insulele Kurile

Rusia anunță exerciții și simulări de ripostă la atac pe insulele Kurile

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   21:45
Rusia anunță exerciții și simulări de ripostă la atac pe insulele Kurile
Sursa foto: hepta

Flota rusă a Pacificului va efectua teste cu rachete şi torpile, pe fondul tensiunilor din zona Asia-Pacific, şi vor fi simulate acţiuni de respingere a unor operaţiuni de asalt pe insulele Sahalin şi Kurile, unele zone fiind disputate cu Japonia, anunță ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Manevrele militare intervin pe fondul tensiunilor din regiunea Asia-Pacific, în contextul în care Statele Unite şi Coreea de Sud efectuează exerciţii aeriene ca reacţie la un test cu rachetă intercontinentală efectuat de Coreea de Nord.

"Principalul obiectiv al testelor este intensificarea capacităţilor forţelor armate de a respinge agresiunea unui inamic probabil din direcţia oceanului şi a mării", a declarat Serghei Şoigu, citat de agenţia Reuters.

Şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a declarat că forţele navale vor fi plasate în stare de alertă în cursul exerciţiilor. Vor fi simulate acţiuni de respingere a asaltului inamicului pe Insulele Sahalin şi Kurile, dintre care unele sunt revendicate de Japonia, într-o dispută datând din al II-lea Război Mondial.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat că manevrele au legătură cu tensiunile regionale. "Este o practică uzuală, a fost efectuată constant în ultimii ani şi continuă. Este vorba de menţinerea nivelului necesar al reacţiei operaţionale a forţelor noastre armate", a afirmat Dmitri Peskov.

La sfârşitul lunii martie, Forţele Navale ruse au testat rachete hipersonice în Marea Japoniei. Tot în martie, două bombardiere strategice ruse au survolat Marea Japoniei în timp ce premierul nipon, Fumio Kishida, efectua o vizită în Ucraina pentru a afirma solidaritatea Japoniei cu această ţară în contextul invaziei militare ruse.

×
Subiecte în articol: Rusia kurile exercitii atac Stat Islamic