x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia și Germania vor să coopereze pentru producția de vaccinuri anti COVID-19

Rusia și Germania vor să coopereze pentru producția de vaccinuri anti COVID-19

05 Ian 2021   •   14:33
Rusia și Germania vor să coopereze pentru producția de vaccinuri anti COVID-19

Rusia și Germania vor să coopereze pentru a stopa pandemia de coronavirus. Președintele Vladmir Putin a discutat cu cancelarul Angela Merkel despre producția comună de vaccinuri anti COVID-19, se arată într-un comunicat al Kremlinului, citat de AFP. 

"Accentul a fost pus pe perspectivele de producţie comună de vaccinuri. S-a convenit continuarea contactelor asupra acestui subiect între Ministerele Sănătăţii şi alte structuri specializate ale celor două ţări", se arată în document.

Cei doi oficiali au mai discutat despre reglementarea conflictului dintre forţele Kievului şi ale separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, îngheţat după acordurile de pace din 2015, dar a cărui situație politică se află într-un punct mort.

Vaccinul rusesc ant COVID-19 "Sputnik V", denumire care reprezintă un omagiu față de primul satelit lansat de Uniunea Sovietică în 1957, a fost primit cu scepticism pe plan internaţional.

Cu toate astea, vaccinarea în Rusia a început în luna decembrie, iar mii de doze au ajuns Belarus, Serbia şi Argentina. Autoritățile de la Moscova au recunoscut însă cu nu poate fabrica rapid cantitățile necesare.

India va ajuta la producţia a 100 de milioane de doze de Sputnik V şi mai multe parteneriate au fost semnate cu Brazilia, China şi Coreea de Sud. 

×
Subiecte în articol: vaccinuri COVID Rusia germania