x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia verifică SUA tocmai pe Lună

Rusia verifică SUA tocmai pe Lună

26 Noi 2018   •   14:30
Rusia verifică SUA tocmai pe Lună
Sursa foto: president.gospmr.ru

Viitoarea misiune a Rusiei către Lună va include şi o verificare a SUA, pentru a afla dacă americanii au ajuns într-adevăr pe Lună, în 1969, a afirmat şeful agenţiei spaţiale ruse „Roscosmos”, Dmitri Rogozin, informează dpa.

Răspunzând întrebării dacă NASA a aselenizat într-adevăr în urmă cu cinci decenii, Rogozin a declarat într-o înregistrare video postată pe Twitter că agenţia rusă „şi-a stabilit drept obiectiv să zboare şi să verifice dacă americanii au fost acolo sau nu”. În timp ce vorbea, Rogozin zâmbea superior şi ridica din umeri, remarcă dpa, care notează că teoriile conspiraţiei legate de aselenizarea americanilor sunt un lucru comun în Rusia. Astronautul american Neil Armstrong a fost primul om care a păşit pe lună, în iulie 1969, în plină „cursă spaţială” în cadrul Războiului Rece dintre Statele Unite şi Uniunea Sovietică. În anii '70 ai secolului trecut, Uniunea Sovietică a renunţat la programul său spaţial, după ce patru rachete care urmau să ajungă pe Lună au explodat. Anul trecut, Rusia a fost de acord să coopereze cu NASA pentru a crea o staţie spaţială care să orbiteze Luna. Staţia, numită „Deep Space Gateway”, va fi construită după modelul actualei Staţii Spaţiale Internaţionale (ISS), care orbitează Pământul, a anunţat „Roscosmos” anul trecut. „Roscosmos” (Agenția Federală Spațială Rusă) este agenția guvernamentală responsabilă de programul spațial al Rusiei.

 

Armstrong a fost pasionat de zbor de la o vârstă fragedă și a obținut licența de pilot la vârsta de 16 ani. În 1947, Armstrong a început studiile sale în inginerie aeronautică la Universitatea Purdue cu o bursă de la „US Navy”.

 

Dmitri Rogozin nu este convins că Neil Armstrong a ajuns pe Lună

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin