x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salariul minim va crește în Marea Britanie. Cu cât vor fi plătiți pe oră angajații

Salariul minim va crește în Marea Britanie. Cu cât vor fi plătiți pe oră angajații

26 Oct 2021   •   22:00
Salariul minim va crește în Marea Britanie. Cu cât vor fi plătiți pe oră angajații

Autoritățile de la Londra au decis majorarea cu 6,6% a salariului minim pentru persoanele de peste 23 de ani, de la 8,91 lire sterline pe oră la 9,50 lire sterline pe oră, anunță ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, citat de Reuters.

"Majorarea salariilor ne va asigura că va creşte atractivitatea muncii şi vom rămâne în grafic pentru a ne îndeplini obiectivele de a nu mai avea salarii scăzute până la următoarele alegeri", a declarat acesta.

El a mai precizat că vor crește și veniturile lunare ale tinerilor sub 23 de ani. 

Totodată, după ce salariile din sectorul bugetar au înghețat în aprilie 2021, acum demnitarul anunță că această măsură va lua sfârșit în aprilie 2022. Au fost exceptați de la această măsură lucrătorii din sănătate și funcționarii publici care câștigau sub 24.000 de lire sterline pe an. Însă au fost afectați pompierii, polițiștii, profesorii. 
"În condiţiile în care economia se redresează semnificativ, este corectă majorarea salariilor pentru angajaţii din domeniul medical, din învăţământ şi alţi lucrători din sectorul public, care şi-au adus contribuţia în timpul pandemiei", a spus Sunak.

În Regatul Unit există o cerere de circa 1,1 milioane de locuri de muncă, cele mai multe din 2001, în timp ce numărul total al angajaților a ajuns la 29,2 milioane de persoane. Salariile au crescut cu 7,2% în perioada iulie-august 2021. 

Guvernul de Londra vrea ca economia țării să se redreseze, după ce a scăzut cu 10% în 2020 și e bazează pe relaxarea restricțiilor și pe campania de vaccinare anti COVID-19. 

 

×