x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul de stat american Antony Blinken face o vizită fulger în Israel

Secretarul de stat american Antony Blinken face o vizită fulger în Israel

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   19:30
Secretarul de stat american Antony Blinken face o vizită fulger în Israel
Sursa foto: Hepta

Secretarul de stat american Antony Blinken a plecat miercuri spre Israel pentru a-și arăta solidaritatea cu poporul israelian și pentru a preveni extinderea războiului în Orientul Mijlociu, potrivit Reuters.

În semn de solidaritate cu cel mai apropiat aliat al Washingtonului în Orientul Mijlociu, Antony Blinken se va întâlni cu oficiali israelieni de rang înalt, probabil și cu premierul Benjamin Netanyahu, pentru a discuta despre continuarea sprijinului militar.

Secretarul de stat nu va merge în Cisiordania, a declarat o sursă, potrivit Reuters. Programul vizitei nu a fost anunțat în mod oficial, iar oficialii americani au refuzat să comenteze informațiile despre acest subiect.

O prioritate pentru Blinken va fi transmiterea unui mesaj de descurajare, care vizează în mare parte Iranul și grupurile susținute de acesta, precum Hezbollah din Liban, pentru a împiedica izbucnirea unui război mai amplu. De asemenea, vor fi căutate soluții pentru eliberarea ostaticilor luați de Hamas în timpul incursiunii în Israel.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: antony blinken Israel