x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de oameni au murit înfometați "pentru a se întâlni cu Iisus". Printre cadavre sunt și copii

Zeci de oameni au murit înfometați "pentru a se întâlni cu Iisus". Printre cadavre sunt și copii

de Redacția Jurnalul    |    23 Apr 2023   •   10:00
Zeci de oameni au murit înfometați "pentru a se întâlni cu Iisus". Printre cadavre sunt și copii
Sursa foto: Twitter/LankaOnline

Poliția kenyană a exhumat 21 de cadavre în apropiere de orașul de coastă Malindi, în cadrul unei anchete privind un predicator despre care se spune că le-ar fi spus adepților să moară de foame pentru a se întâlni cu Iisus, scrie BBC.

Printre cei exhumați se numără și copii morți, iar poliția a declarat că se așteaptă să găsească și mai multe cadavre.

Mormintele puțin adânci se află în pădurea Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaționale Good News au fost salvați săptămâna trecută.

Predicatorul Paul Mackenzie Nthenge se află în arest, unde așteaptă să se înfățișeze instanței.

Radiodifuzorul de stat KBC l-a descris ca fiind un „lider al sectei” și a raportat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Mackenzie a negat că ar fi comis vreo infracțiune, dar i s-a refuzat cauțiunea. El insistă că și-a închis biserica în 2019.

El le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a se „întâlni cu Iisus”.

Cotidianul kenyan The Standard a declarat că patologii vor lua probe de ADN și vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliția l-a arestat pe Mackenzie pe 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că au murit de foame.

Victor Kaudo, de la Centrul de Justiție Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: „Când suntem în această pădure și ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare și înaltă, știm că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane”.

Predicatorul ar fi numit trei sate Nazaret, Betleem și Iudeea și ar fi botezat adepții în iazuri înainte de a le spune să postească, relatează The Standard.

Kenya este o țară religioasă și au existat cazuri anterioare de oameni atrași în biserici sau culte periculoase și nereglementate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cadavre sectă infometare