x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Washington-ul are în vedere suplimentarea forţelor speciale americane

Siria: Washington-ul are în vedere suplimentarea forţelor speciale americane

03 Apr 2016   •   00:00
Siria: Washington-ul are în vedere suplimentarea forţelor speciale americane

SUA au în vedere suplimentarea forţelor speciale americane desfăşurate în Siria, în prezent în număr de circa 50, a indicat sâmbătă un responsabil de rang înalt pentru AFP.

Acesta a precizat totuşi că 'nimic nu a fost decis' deocamdată.

Noile efective ar urma să aibă aceeaşi misiune ca şi militarii desfăşuraţi începând din toamna trecută.

Militarii din forţele speciale aflaţi deja pe teren asigură legătura între grupările armate siriene care luptă împotriva Statului Islamic în nord-est şi forţele coaliţiei, fără a participa în mod direct la lupte.

La sfârşitul lunii februarie, unii dintre ei ai ghidat loviturile aeriene ale coaliţiei în bătălia pentru preluarea din mâinile jihadiştilor a bastionului lor Shaddade.

Administraţia americană încearcă în prezent să accelereze ofensiva împotriva SI, aflat în pierdere de teren în Irak şi în Siria.

Generalul Joe Dunford, şeful Statului Major interarme, a indicat recent că Pentagonul şi Casa Albă discută în special despre o întărire a sprijinului militar american pentru forţele irakiene. Americanii dispun oficial de circa 3.900 de militari în Irak.

Rusia a recunoscut recent că a desfăşurat forţe speciale în Siria în sprijinul trupelor preşedintelui Bashar al-Assad. Misiunea lor este de a ghida bombardamentele aeriene ruse şi de a efectua 'alte misiuni speciale', a indicat Moscova.

Sâmbătă, armata americană, citată de Reuters, a anunţat că forţele coaliţiei internaţionale au întreprins vineri 20 de atacuri aeriene în Irak şi şase în Siria, împotriva unor militanţi ai Statului Islamic.

Sursa: Agerpres

×