x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Solidaritate europeană: Bulgaria îşi recheamă ambasadorul din Belarus și se pune rău cu Lukaşenko

Solidaritate europeană: Bulgaria îşi recheamă ambasadorul din Belarus și se pune rău cu Lukaşenko

08 Oct 2020   •   22:11
Solidaritate europeană: Bulgaria îşi recheamă ambasadorul din Belarus și se pune rău cu Lukaşenko
Sursa foto: Hepta

Bulgaria îşi recheamă pentru consultări ambasadorul din Belarus, a anunţat, astăzi, ministrul bulgar de Externe, Ekaterina Zaharieva, citat de Reuters.

„Prin această decizie ne exprimăm solidaritatea şi sprijinul pentru partenerii noştri din UE, Lituania şi Polonia”, a scris șefa dipomației de la Sofia pe Twitter, după o întâlnire cu lidera opoziţiei belaruse, Svetlana Ţihanovskaia, în cursul unei reuniuni organizate la Bratislava.

După Polonia şi Lituania, alte patru state europene şi-au retras ambasadorii din Belarus. Este vorba despre Cehia, Estonia, Letonia şi Germania.

Belarus a acuzat Polonia şi Lituania de amestec în afacerile interne, după ce aceste ţări vecine au primit lideri în exil ai opoziţiei de la Minsk şi au refuzat să recunoască victoria preşedintelui Alexandr Lukaşenko (foto) în alegerile din 9 august. Criticii regimului din Belarus susţin că votul a fost fraudat, acuzaţie dezminţită de actualul şef al statului.

 

×
Subiecte în articol: Ekaterina Zaharieva