x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Spania / Şomerii români cer cursuri de limbă spaniolă

Spania / Şomerii români cer cursuri de limbă spaniolă

04 Mai 2009   •   00:00

Şomerii români, alături de cei bulgari, ruşi ori pakistanezi, sunt cei mai numeroşi imigranţi din La Rioja (nordul Spaniei) care vor să înveţe limba spaniolă prin intermediul voluntarilor Asociaţiei Lumea imigrantă (AMIN) din regiunea spaniolă, notează La Rioja.com, citat de Agerpres.



"Avem nevoie de voluntari în Logrono pentru cursuri de limba spaniolă, cu orar flexibil", susţine secretarul Asociaţiei, Samar Javed, precizând că este nevoie atât de profesori care să predea spaniola prin intermediul englezei pentru români, bulgari, ruşi ori pakistanezi, cât şi de alţii, care să predea străinilor această limbă prin intermediul francezei, ca urmare a cererii sporite venite din partea marocanilor, mauritanilor, algerienilor ori nigerienilor.

Afectaţi de şomaj, însă cu mai mult timp liber, imigranţii cer din ce în ce mai multe cursuri de limbă spaniolă, comentează publicaţia citată, apreciind că actuala situaţie economică de criză are efecte şi asupra asociaţiilor care se ocupă cu ajutorarea imigranţilor - dar nu numai din punct de vedere al cererilor de locuri de muncă sau îndeplinirii formalităţilor pentru revenirea în ţara de origine. "Mulţi şi-au pierdut locurile de muncă şi se plictisesc acasă, drept pentru care au decis să profite de timpul liber ca să facă un curs", explică situaţia secretarul AMIN, Asociaţie care are acum nevoie de voluntari. "Avem nevoie de persoane care să fie dispuse să dea aceste lecţii", spune el, amintind că anterior, asociaţia avea o ofertă mai largă de cursuri. "Predam ore de spaniolă în rusă, arabă sau română", povesteşte Samar Javed; acum, AMIN oferă un singur curs de limba spaniolă pentru femeile pakistaneze, şi trei de informatică.

Voluntarii care colaborează cu Asociaţia provin din România, Columbia, Peru sau Guineea Ecuatorială; potrivit AMIN, "orice ajutor este binevenit acolo unde este nevoie".

×
Subiecte în articol: diaspora