x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    09 Dec 2022   •   22:15
Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina
Sursa foto: Hepta

Administraţia Joseph Biden a anunţat, vineri, asistenţă militară suplimentară în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv pentru sisteme antiaeriene mai eficiente, în scopul contracarării atacurilor Rusiei.

Preşedintele Joseph Biden a emis un decret prezidenţial care prevede acordarea a încă 275 de milioane de dolari Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de rachete pentru sistemele mobile de artilerie HIMARS, conform agenţiei Reuters. Vor fi transferate şi 80.000 de obuze de artilerie, vehicule militare Humvee şi 150 de generatoare de electricitate.

"Un nou ajutor militar, în valoare de 275 de milioane de dolari, va fi acordat în scurt timp Ucrainei, pentru a oferi ţării noi capacităţi de consolidare a apărării antiaeriene şi pentru a-i permite să contracareze atacurile cu drone", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citat de cotidianul Le Monde.

Potrivit unor surse citate de agenţia The Associated Press, armata americană va oferi Ucrainei tehnologie avansată pentru depistarea şi doborârea dronelor.

Până în prezent, Statele Unite au furnizat Ucrainei asistenţă militară în valoare de 19,3 miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

×