x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stephen Paddock a împușcat un gardian al hotelului Mandalay Bay înainte să deschidă focul asupra mulțimii

Stephen Paddock a împușcat un gardian al hotelului Mandalay Bay înainte să deschidă focul asupra mulțimii

10 Oct 2017   •   09:50
Stephen Paddock a împușcat un gardian al hotelului Mandalay Bay înainte să deschidă focul asupra mulțimii

Autorul atacului din Las Vegas a deschis focul asupra unui gardian al hotelului Mandalay Bay cu șase minute înainte să înceapă ploaia de gloanțe care a omorât 58 de persoane, potrivit declarațiilor de luni ale oficialilor, scrie The Guardian.

Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, a împușcat un gardian care a venit la etajul său de la hotelul Mandalay Bay, pentru a verifica ce se întâmplă în camera acestuia, potrivit declaraților șerifului Joseph Lombardo de la o conferință de presă menită să ofere noi detalii despre atacul sângeros din 1 octombrie.

Gardianul, Jesus Campos, a apărut în apropierea camerei lui Stephen Paddock pentru a verifica ce se întâmplă. Paddock, care instalase trei camere de supravegheat pentru a monitoriza dacă se apropie cineva de camera lui, a deschis focul prin ușă. Gardianul a fost rănit și a alertat alți oficiali de la securitate.

Campos a fost împușcat în picior, în momentul în care Paddock a țintit spre holul hotelului, potrivit declarațiilor șerifului.

Paddock a împușcat gardianul la ora 9.59, ora locală, cu șase minute înainte să înceapă atacul asupra mulțimii de la festivalul Route 91 Harvest, început la ora 10.05 și care a durat 10 minute.

Șeriful Lombardo a mai declarat că nu există niciun detaliu care să indice că Paddock a fost acompaniat de o altă persoană în momentul în care a început să tragă în mulțime. În prezent, investigatorii discută cu membrii familiei lui Paddock și cu partenera acestuia, Marilou Danley.

×
Subiecte în articol: stephen paddock las vegas mandalay bay