x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stirile zilei

Stirile zilei

18 Iun 2005   •   00:00
MUZEU. Statul roman intentioneaza ca in viitorul apropiat sa restaureze Casa Cantemir in care domnitorul a locuit intre 1688 si 1710. In acest sens, secretarul de stat pentru diplomatie publica din Ministerul roman al Afacerilor Externe, Valentin Naumescu, a avut o intalnire in capitala turca cu primarul districtului Fatih, Mustafa Demir. Discutiile cu acesta s-au concentrat asupra proiectului de restaurare, derulat in cadrul programului de reabilitare a zonei Fener-Balat, finantat de Uniunea Europeana si de statul turc. Lucrarile vor incepe in aceasta toamna si vor dura pana in toamna anului 2006.

ARMENIA. Supravietuirea Armeniei depinde acum de banii trimisi de cetatenii care traiesc in strainatate, a declarat guvernatorul armean Tigran Sargsyan, citat de Radio Erevan. Emigrantii armeni au format, o data cu destramarea URSS, comunitati puternice in Rusia, Statele Unite sau alte state vest-europene. In ultimii 10 ani, aproximativ un milion de armeni au plecat din tara pentru a scapa de saracie si instabilitate. Armenii din diaspora, de doua ori mai multi decat cei care au ramas acasa, au fost descrisi de guvernatorul Sargsyan drept "singura resursa naturala a Armeniei". Dolarii veniti din strainatate au sustinut o transformare vizibila a orasului Erevan.

EXCURSIE. Asociatia Romani in Italia organizeaza, in perioada 17-19 iunie, o excursie tematica la Roma. Obiectivele care vor putea fi vizitate in cadrul aceste excursii sunt Colloseumul, Arcul lui Constantin, Forul Roman, Columna lui Traian, Campidoglio, Panteonul, Fontana di Trevi, Piata Spaniei si, nu in ultimul rand, Accademia di Romania. Plecarea a fost vineri, 17 iunie, de la ora 9:00 dimineata, iar intoarcerea, duminica, 19 iunie, dupa-amiaza, informeaza ARI. Pretul este de 140 de euro de persoana, in care vor fi incluse cazarea, micul dejun si cina, transportul cu autocarul, plata ghidului, plata soferului. Mai multe informatii se pot obtine la numarul de telefon 3935668337, de la Eliana Petrila.

×
Subiecte în articol: diaspora