x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Stoltenberg: Ţările din NATO trebuie să reducă dependenţa externă asupra produselor esenţiale

Stoltenberg: Ţările din NATO trebuie să reducă dependenţa externă asupra produselor esenţiale

14 Apr 2020   •   21:31
Stoltenberg: Ţările din NATO trebuie să reducă dependenţa externă asupra produselor esenţiale
Sursa foto: flickr.com

Statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice trebuie să fie pregătite mai bine pentru crize medicale şi să reducă dependenţa de exterior în materie de aprovizionare cu produse esenţiale, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Trebuie să extragem învăţături de pe urma acestei crize şi să ne pregătim mai bine pentru următoarea", a declarat Jens Stoltenberg, în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Bruxelles înaintea unei reuniuni a miniştrilor statelor NATO pe tema efectelor pandemiei.

"Statele membre trebuie să acumuleze stocuri de produse", inclusiv medicale, "din producţie proprie, pentru a se evita dependenţa prea mare de exterior", a subliniat Jens Stoltenberg, citat de cotidianul Le Figaro.

"Această criză va avea consecinţe economice. Creşterea economică este afectată, la fel şi cheltuielile publice", a continuat Stoltenberg.

Statele NATO au asumat angajamentul de a aloca cel puţin 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, până în 2024. "Este prematur să spunem dacă aceasă criză va avea impact asupra acestui angajament. Deocamdată, aliaţii nu au furnizat date actualizate, încă pun accent pe problemele imediate, pe mijloacele de salvare a vieţilor", a spus Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jens stoltenberg