x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA ar fi aprobat lovituri împotriva unor ținte iraniene în Irak și Siria: Acesta este un moment periculos în Orientul Mijlociu

SUA ar fi aprobat lovituri împotriva unor ținte iraniene în Irak și Siria: Acesta este un moment periculos în Orientul Mijlociu

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   22:55
SUA ar fi aprobat lovituri împotriva unor ținte iraniene în Irak și Siria: Acesta este un moment periculos în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Hepta

Planurile pentru lovituri americane asupra personalului și instalațiilor iraniene din Irak și Siria ar fi fost aprobate după atacul cu drone din Iordania, potrivit CBS News.

Oficiali americani au confirmat pentru CBS News că au fost aprobate planurile pentru o serie de lovituri care se vor desfășura pe parcursul mai multor zile împotriva unor ținte - inclusiv personal și instalații iraniene - în interiorul Irakului și Siriei.

Loviturile vor veni ca răspuns la atacurile cu drone și rachete care au vizat forțele americane din regiune, inclusiv atacul cu dronă de duminică, atunci când a ucis trei membri ai serviciilor americane la baza Tower 22 din interiorul Iordaniei, în apropiere de granița siriană.

Joi, la Pentagon, secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat reporterilor că SUA nu vor tolera atacuri împotriva trupelor americane.

„Acesta este un moment periculos în Orientul Mijlociu”, a declarat Austin, menționând că în regiune au loc, de asemenea, războiul în curs al Israelului împotriva Hamas în Fâșia Gaza și atacurile rebelilor houthi din Yemen asupra navelor comerciale din Marea Roșie. „Vom continua să lucrăm pentru a evita un conflict mai amplu în regiune, dar vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra Statele Unite, interesele noastre și poporul nostru, și vom răspunde când vom alege, unde vom alege și cum vom alege”.

Vremea va fi un factor important în ceea ce privește momentul loviturilor, au declarat oficialii americani pentru CBS News, deoarece SUA are capacitatea de a efectua lovituri pe vreme rea, dar preferă să aibă o vizibilitate mai bună a țintelor selectate ca o măsură de protecție împotriva lovirii involuntare a civililor care s-ar putea rătăci în zonă în ultimul moment.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua atacuri IOrientul Mijlociu