x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA: Numărul tentativelor de suicid în rândul adolescentelor a crescut în timpul pandemiei

SUA: Numărul tentativelor de suicid în rândul adolescentelor a crescut în timpul pandemiei

12 Iun 2021   •   21:30
SUA: Numărul tentativelor de suicid în rândul adolescentelor a crescut în timpul pandemiei

Vizitele la camerele de urgenţă pentru tentativă de suicid s-au înmulţit semnificativ în rândul adolescenţilor în timpul pandemiei în SUA, în special printre fete, conform unor date publicate vineri de autorităţile sanitare ale ţării, evidenţiind din nou impactul psihologic al crizei sanitare asupra acestei categorii de vârstă, scrie AFP.

"Din mai 2020, numărul vizitelor la camerele de urgenţă pentru cazuri suspectate a fi tentative de suicid a început să crească în rândul adolescenţilor de 12-17 ani, în special printre fete", a transmis Centrul de prevenire şi luptă împotriva bolilor (CDC), principala agenţie de sănătate publică a ţării.

În vara lui 2020, numărul acestor vizite la camerele de urgenţă printre adolescenţi a crescut cu 22% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Apoi, în timpul iernii, creşterea a fost şi mai mare, ridicându-se la 39% comparativ cu 2019.

Mai exact, pentru perioada de iarnă, creşterea a fost de 50,6% printre fete şi de 3,7% printre băieţi.

CDC observă că fetele sunt constant mai susceptibile să comită tentative de suicid.

"Rezultatele acestui studiu arată o suferinţă mai mare printre fete decât s-a observat până acum de analize precedente din timpul pandemiei, ceea ce întăreşte nevoie de a acorda o mai mare atenţie acestei categorii de populaţie şi a acţiona mai mult pentru prevenţie", precizează CDC.

 

×