x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA tremură de teama unei obsedate înarmate

SUA tremură de teama unei obsedate înarmate

de Şerban Mihăilă    |    18 Apr 2019   •   09:10
SUA tremură de teama unei obsedate înarmate

Cu trei zile înaintea comemorării a 20 de ani de la masacrul din liceul Columbine, mai multe școli publice din statul Colorado au fost închise, miercuri, în timp ce sute de agenți FBI și membri ai poliției statale au pornit în căutarea unei femei înarmate și deosebit de periculoase, obsedată de atacul sângeros comis la 20 aprilie 1999.

Sol Pais, o tânără de 18 ani din Florida, a „proferat amenințări” chiar înaintea comemorării crimelor din Columbine și a zburat luni din Miami până în Denver, unde și-a cumpărat o pușcă de vânătoare și muniție, susțin agenți ai FBI, citați de Reuters. Din Denver, Pais s-a deplasat marți în districtul Jefferson din Colorado, unde se află liceul Columbine. Ea purta un tricou negru, pantaloni de camuflaj și bocanci negri. Denver se află în zona adiacentă districtului. FBI și poliția din Jefferson au căutat-o pe tânăra înarmată toată noaptea de marți spre miercuri, considerând-o „extrem de periculoasă”. „O considerăm o amenințare reală pentru comunitate”, a declarat un agent FBI citat de Reuters, referindu-se la Pais, o tânără „obsedată” de masacrul din Columbine. Deși aceasta nu este acuzată de nicio crimă, „prioritatea noastră este să o găsim cât mai repede”, a adăugat agentul. Dacă va fi descoperită, ea va fi supusă unei evaluări mentale. La 20 aprilie 1999, doi adolescenţi, foşti elevi ai liceului Columbine, înarmaţi cu pistoale, puşti şi bombe artizanale, au ucis 12 elevi şi un profesor, după care s-au sinucis, într-un masacru care a şocat Statele Unite și a fost, la vremea respectivă, cel mai sângeros atac comis în școlile americane.

 

Aproximativ douăsprezece districte din zona Denver au anulat cursurile de miercuri, potrivit site-urilor şcolilor districtuale şi conturilor de pe reţelele de socializare online.

×