x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Summitul de pace de la Cairo s-a încheiat fără soluții pentru criza din Gaza

Summitul de pace de la Cairo s-a încheiat fără soluții pentru criza din Gaza

de Redacția Jurnalul    |    21 Oct 2023   •   20:46
Summitul de pace de la Cairo s-a încheiat fără soluții pentru criza din Gaza
Sursa foto: Hepta

Liderii arabi prezenți sâmbătă la summitul de la Cairo au condamnat bombardamentele israeliene asupra Gaza, în timp ce europenii au declarat că civilii ar trebui protejați. Totuși, în absența Israelului și a unor înalți oficiali americani nu s-a ajuns la niciun acord pentru oprirea violențelor.

Egiptul, care a convocat și a găzduit reuniunea, a anunțat că a sperat că participanții vor face apel la pace și vor relua eforturile de soluționare a problemei palestiniene care durează de zeci de ani, potrivit Reuters.

Totuși reuniunea s-a încheiat fără ca participanții să ajungă la un acord asupra unei declarații comune privind conflictul care a ucis mii de oameni și a provocat o catastrofă umanitară în Fâșia Gaza, cu 2,3 milioane de locuitori.

De altfel, diplomații care au participat la discuții nu au fost optimiști în privința găsirii unor soluții. În paralel, Israelul pregătește o invazie terestră în Gaza, cu scopul de a elimina gruparea palestiniană Hamas.

La summit-ul din Egipt, statele arabe și musulmane au cerut încetarea imediată a ofensivei israeliene, iar țările occidentale s-au concentrat pe ajutorul umanitar pentru civili.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cairo fasia gaza