x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suspect, arestat în cazul uciderii unui creator de modă din Kenya

Suspect, arestat în cazul uciderii unui creator de modă din Kenya

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2023   •   14:00
Suspect, arestat în cazul uciderii unui creator de modă din Kenya
Sursa foto: Hepta

Poliția kenyană a arestat un suspect în cazul uciderii tânărului creator de modă Edwin Chiloba, activist LGBTQ. Cadavrul acestuia fusese găsit într-o cutie metalică pe marginea drumului, lângă Eldoret.

Poliția care investighează uciderea lui Edwin Chiloba, în vârstă de 25 de ani, creator de modă și militant pentru drepturile LGBTQ, găsit mort într-o cutie metalică pe marginea drumului, a arestat un suspect, transmite The Guardian.

"Avem un suspect în custodie și investigăm rolul său în această crimă", a declarat Peter Kimulwo, șeful investigațiilor de la biroul Direcției de Investigații Criminale (DCI) din Eldoret.

"Îl reținem ca suspect principal, deoarece există indicii care îl indică pe el și pe alții”, a declarat el reporterilor.

Se crede că suspectul era un prieten vechi al victimei. Poliția caută, de asemenea, persoane care au fost văzute încărcând cutia metalică într-o mașină la casa lui Chiloba.

"A avut o moarte dureroasă", a declarat presei un ofițer de poliție, cu sediul în Eldoret.

Comisia kenyană pentru drepturile omului a îndemnat poliția "să efectueze investigații rapide și să se asigure că ucigașii sunt arestați și urmăriți penal": "Este cu adevărat îngrijorător faptul că încă asistăm la o escaladare a violențelor care îi vizează pe kenyenii LGBTQ".

Membrii comunității LGBTQ se confruntă adesea cu hărțuirea și atacurile fizice în această națiune creștină, predominant conservatoare. Homosexualitatea este tabu în Kenya și în mare parte din Africa, iar persoanele gay se confruntă adesea cu discriminare sau persecuție.

Încercările de a anula legile din epoca colonială britanică care interzic homosexualitatea în Kenya s-au dovedit a fi fără succes, iar sexul între homosexuali rămâne o infracțiune pedepsită chiar cu 14 ani de închisoare.

Moartea lui Chiloba vine după ce un alt activist LGBTQ a fost găsit, ucis în aprilie anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: activist lgbtq Kenya