x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în Orientul Mijlociu. Erdogan ia în calcul o operațiune militară terestră în Siria

Tensiuni în Orientul Mijlociu. Erdogan ia în calcul o operațiune militară terestră în Siria

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2022   •   17:45
Tensiuni în Orientul Mijlociu. Erdogan ia în calcul o operațiune militară terestră în Siria
Sursa foto: Hepta

Turcia ar putea lansa o "operaţiune terestră" în Siria, la o zi după confruntări militare de amploare între forțele turce și kurde, scrie AFP.

"Nu se pune problema ca această operaţiune să fie limitată la o operaţiune aeriană. Unităţi competente, Ministerul Apărării şi Statul Major vor decide împreună puterea care trebuie folosită de forţele noastre terestre. Am atras deja atenţia: îi vom face să plătească pe cei care creează probleme pe teritoriul nostru", a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Mai multe raiduri aeriene ale forțelor turce au avut loc, duminică, asupra pozițiilor kurde din Siria și Irak, care s-au soldat cu circa 30 de morți, lansate ca urmare a atentatului de la Istanbul, unde au murit 6 oameni. Totodată, mai multe tiruri de rachetă au fost lansate în Turcia din Siria, 3 persoane fiind ucise și 15 rănite. 

Totodată, operaţiunea 'Claw Sword' lansată, duminică, de  forțele turce împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG) a implicat 70 de avioane şi drone.
"Acestea au pătruns 140 de km în nordul Irakului şi 20 de km în nordul Siriei", a precizat Erdogan, care a mai spus că nu a discutat cu liderii Rusiei și SUA: 

SUA susţin YPG în nord-estul Siriei împotriva grupului Stat Islamic. Federația Rusă sprijină regimul de la Bagdad.

×
Subiecte în articol: erdogan turcia siria kurzi