x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rapperul Tory Lanez, condamnat la 10 ani de închisoare după ce a împușcat-o pe Megan Thee Stallion

Rapperul Tory Lanez, condamnat la 10 ani de închisoare după ce a împușcat-o pe Megan Thee Stallion

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2023   •   10:15
Rapperul Tory Lanez, condamnat la 10 ani de închisoare după ce a împușcat-o pe Megan Thee Stallion
Sursa foto: Hepta

Rapperul canadian Tory Lanez a fost condamnat la 10 ani de închisoare, la mai bine de șapte luni după ce a fost găsit vinovat că a împușcat-o pe colega sa, artista Megan Thee Stallion, în timpul unei dispute în 2020, potrivit Reuters.

Judecătorul David Herriford i-a dat sentința rapperului în vârstă de 30 de ani, al cărui nume real este Daystar Peterson, în timpul procesului de la Curtea Superioară din Los Angeles, care fusese amânată din cauza unor întârzieri.

La 23 decembrie, un juriu l-a găsit pe Lanez vinovat de port de armă de foc neînregistrată într-un vehicul, de atac cu o armă semiautomată și de descărcare a unei arme de foc cu neglijență gravă.

Lanez a fost acuzat că a împușcat-o pe rapperița câștigătoare a premiului Grammy Megan Thee Stallion, în vârstă de 28 de ani, rănind-o la picioare după o petrecere la piscină în Hollywood Hills în iulie 2020.

Împușcăturile au fost precedate de o ceartă care sa degenerat când cei doi au început să își atace reciproc carierele muzicale, a declarat ea în fața instanței în timpul procesului.

Megan Thee Stallion, pe numele real Megan Pete, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și a petrecut patru zile în spital și a făcut fizioterapie petru a putea merge din nou.

Ea nu a participat la procesul în care s-a pronunțat sentința, spunând că nu a putut suporta să se afle în aceeași cameră cu Lanez, dar a scris o declarație care a fost citită luni în instanță, potrivit New York Times.

„Nu numai că m-a împușcat, dar și-a bătut joc de trauma mea”, se arată în declarație. „Aceasta este o declarație pentru toți supraviețuitorii că viețile lor contează și că există toleranță zero pentru tortura care însoțește violența”.

Jose Baez, un avocat al apărării care îl reprezintă pe Lanez, a declarat reporterilor din afara tribunalului că el crede că sentința a fost prea dură și că Lanez va face apel la condamnare, spunând că nu a avut parte de un proces corect. Avocații lui Lanez ceruseră eliberarea condiționată.

„Am văzut cazuri de omucidere, alte cazuri în care există un deces și persoana tot primește mai puțin de 10 ani”, a spus Baez. „Este doar un alt exemplu în care cineva este pedepsit pentru statutul său de celebritate, cineva este folosit ca exemplu”.

Megan Thee Stallion a câștigat premiile Grammy pentru cel mai bun artist nou, cea mai bună interpretare rap și cel mai bun cântec rap în 2021. De asemenea, ea a fost nominalizată pentru alte șase premii.

Procurorul districtual al comitatului Los Angeles, George Gascon, al cărui birou a instrumentat cazul, a declarat după verdictul din decembrie că femeile, în special cele de culoare, se tem să raporteze infracțiuni precum agresiunea și violența sexuală, deoarece prea des nu sunt crezute.

„Faptul că Megan Pete este o artistă de succes a adus în centrul atenției problema importantă a violenței împotriva femeilor”, a declarat el reporterilor după verdict.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Tory Lanez Megan Thee Stallion