x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Uganda și Congo. Peste 21 de morți în urma ploilor torențiale

Tragedie în Uganda și Congo. Peste 21 de morți în urma ploilor torențiale

07 Dec 2019   •   17:30
Tragedie în Uganda și Congo. Peste 21 de morți în urma ploilor torențiale

Cel puţin 11 persoane au murit din cauza viiturilor produse în vestul Ugandei, în timp ce alte 10 şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale care au afectat ţara învecinată, Republicat Democrată Congo, au anunţat autorităţile.
Decesele din Uganda au fost determinate de ploile abundente care au inundat mai multe sate din apropierea oraşului Bundibugyo, la poalele Munţilor Ruenzori, a declarat pentru DPA o purtătoare de cuvânt a Societăţii de Cruce Roşie din Uganda, Irene Nakasiita.
Aceasta a explicat pentru agenţia Xinhua că numărul persoanelor decedate şi al răniţilor este posibil să crească, operaţiunile de căutare şi salvare fiind în desfăşurare.
În Congo, zece cadavre au fost recuperate după ce ploile torenţiale au afectat localitatea Mbanza-Ngungu, a anunţat administratorul municipal Luc Mukiadi. Ploile au provocat și pagube însemnate la nivelul infrastructurii, a mai spus oficialul.
Numeroase ţări din Africa de Est şi Africa Centrală au fost afectate de "precipitaţii neobişnuit de abundente şi de inundaţii", conform Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU.

Opt persoane au murit şi cel puţin 80.000 au rămas fără locuinţe în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din estul Ugandei, la începutul acestei săptămâni. Cel puţin 38 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ploilor torenţiale care au afectat miercuri nord-vestul Burundi, ţară vecină cu Republica Democrată Congo.
"În regiune, în zonele cele mai afectate, au fost distruse case, drumuri şi mijloace de trai, iar riscul de boli transmisibile - inclusiv de holeră - este în creştere", a avertizat OCHA.

Ploile a fost cauzate de un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de dipol pozitiv din Oceanul Indian. Deşi acesta este aşteptat să-şi diminueze din intensitate în săptămânile următoare, ploile abundente vor persista probabil pe parcursul lunii decembrie şi se vor intensifica în Kenya, Tanzania şi Uganda.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: uganda congo