x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei agenţi de poliţie, răniţi într-un atac comis în Ierusalim

Trei agenţi de poliţie, răniţi într-un atac comis în Ierusalim

03 Noi 2022   •   23:30
Trei agenţi de poliţie, răniţi într-un atac comis în Ierusalim

Trei agenţi de poliţie au fost răniţi, joi după-amiază, după ce au fost atacaţi de un islamist palestinian la intrarea în centrul vechi al oraşului Ierusalim, autorul atacului fiind împuşcat mortal de autorităţi.

Atacul a avut loc la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, în zona Porţii Damascului, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Un individ care fusese oprit de forţele de ordine israeliene pentru că părea suspect a început să atace agenţii de poliţie cu un cuţit. Trei agenţi au fost răniţi în atac.

Autorul atacului, un palestinian din zona Beit Hanina (Ierusalimul de Est), a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Autorităţile israeliene consideră atacul drept "act terorist". "Zona a fost închisă circulaţiei pietonale. Poliţia districtuală din Ierusalim examinează perimetrul incidentului", au comunicat autorităţile israeliene.

În urmă cu câteva ore, un militar israelian a fost rănit după ce a fost lovit intenţionat cu un vehicul de un palestinian, pe Drumul 443, care face legătura între Ierusalim şi Tel Aviv.

Incidentele intervin pe fondul tensiunilor dintre israelieni şi palestinieni. În ultimele luni, militanţi islamişti au atacat de nenumărate ori posturi militare israeliene din Cisiordania, pe fondul furiei privind prezenţa israeliană şi activităţile de colonizare.

Doi militanţi palestinieni, inclusiv un membru al grupului fundamentalist Jihadul Islamic, au fost împuşcaţi mortal joi în cursul unei operaţiuni a armatei israeliene în oraşul Jenin, situat în Cisiordania, potrivit cotidianului The Times of Israel.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Israel Ierusalim atac