x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump se va întâlni cu familia unei adolescente japoneze, care a fost răpită de spionii nord-coreeni acum 40 de ani

Trump se va întâlni cu familia unei adolescente japoneze, care a fost răpită de spionii nord-coreeni acum 40 de ani

13 Oct 2017   •   18:45
Trump se va întâlni cu familia unei adolescente japoneze, care a fost răpită de spionii nord-coreeni acum 40 de ani

Donald Trump va vizita părinții unei adolescente, ce a fost răpită de spionii nord-coreeni acum 40 de ani, în timpul vizitei sale de luna viitoare din Tokyo, în condițiile în care Japonia dorește să mențină presiunea asupra Phenianului pentru a rezolva războiul rece al răpirilor a zeci de cetățeni japonezi, scrie The Guardian.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a spus că a aranjat ca președintele Statelor Unite ale Americii să îi întâlnească pe Shigeru și Sakie Yokota, a căror fiică, Megumi, a fost răpită din orașul său natal, Niigata, în noiembrie 1977, când avea 13 ani.

Fata se întorcea acasă de la școală, când a fost răpită de spioni, urcată pe o barcă și dusă în Coreea de Nord.

Abe a spus că a menționat o posibilă întânire cu familia Yokotas și cu alte familii ale căror copii au fost răpiți, la întâlnirea cu Trump de luna trecută din New York.

„Când l-am întrebat... a acceptat imediat”, a spus Abe săptămâna trecută. ”A promis ca va face tot ce este posibil pentru a salva victimele răpite din Japonia”.

 

×