x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina le cere celor care au fugit din țară să nu se întoarcă acasă în această iarnă

Ucraina le cere celor care au fugit din țară să nu se întoarcă acasă în această iarnă

26 Oct 2022   •   21:25
Ucraina le cere celor care au fugit din țară să nu se întoarcă acasă în această iarnă
Sursa foto: Hepta

Ucraina le cere cetățenilor săi care au plecat din țară în urma invaziei Rusiei să nu se întoarcă acasă în această iarnă din cauza penuriei de curent cauzată de atacurile cu drone și rachete rusești asupra rețelei electrice, scrie CNN.

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk le-a cerut ucrainenilor "să nu se întoarcă încă".

"Trebuie să supraviețuim în această iarnă. Dacă oamenii se întorc, rețeaua electrică ar putea ceda", a spus ea. "Vedeți ce face Rusia. Toată lumea vede asta. Să te întorci acum înseamnă să te expui pe tine, pe copiii tăi, rudele tale vulnerabile la asta", a adăugat Vereshchuk.

"În primăvară, aș dori cu adevărat să lucrăm împreună pentru a reconstrui regiunea noastră Harkov, regiunea Herson și restul orașelor și așezărilor noastre de aici, din Ucraina".

Vereshchuk a spus că situația s-ar putea înrăutăți, dar orice s-ar întâmpla, "vom supraviețui acestei ierni și apoi ne vom gândi la orice altceva".

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți, în cadrul unei conferințe internaționale la Berlin, că rachetele rusești și dronele de fabricație iraniană au "distrus mai mult de o treime" din sectorul energetic al Ucrainei.

Zelenski a declarat că atacurile au avut ca scop „să ne facă să rezistăm mai greu acestei ierni".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iryna Vereshchuk