x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE ar putea lansa o procedură de sancţionare a Germaniei după decizia privind BCE

UE ar putea lansa o procedură de sancţionare a Germaniei după decizia privind BCE

11 Mai 2020   •   15:45
UE ar putea lansa o procedură de sancţionare a Germaniei după decizia privind BCE

Comisia Europeană ar putea lansa o procedură de sancţionare a Germaniei după decizia Curţii Constituţionale germane privind politicile Băncii Centrale Europene, dar cancelarul Angela Merkel a exprimat optimism că situaţia se poate rezolva prin compromisuri de ordin politic.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a transmis luni, în cadrul unei videoconferinţe a conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), că actuala criză dintre Berlin şi Bruxelles "se poate rezolva" prin poziţii inteligente ale ambelor părţi. Liderul de la Berlin a reiterat că independenţa Băncii Centrale Europene (BCE) este esenţială pentru Germania, afirmă surse citate de agenţia de presă DPA şi de site-ul Tagesspiegel.de.

Angela Merkel a admis că decizia instanţei constituţionale din Germania de contesta politicile BCE generează o situaţie delicată, în contextul în care alte state europene s-ar putea simţi încurajate să nu respecte autoritatea Uniunii Europene.

La rândul său, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, a subliniat că instanţa constituţională germană "nu a contestat autoritatea Curţii de Justiţie a UE, considerată gardianul tratatelor europene".

(sursa: Mediafax)

×